Nyitókép: MTI/AP/Rui Vieira

A Nottingham Forest 55 év után nyert az Anfielden

Infostart / MTI
2024. szeptember 15. 08:45
Egy góllal maradt alul Szoboszlai Dominik csapata.

A Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool hazai pályán meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Nottingham Foresttől az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának szombati játéknapján.

Arne Slot vezetőedző együttese a mérkőzés előtt százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül állt, végül a találkozó egyetlen találatát Callum Hudson-Odoi szerezte. A magyar válogatott csapatkapitánya végigjátszotta az összecsapást.

A Nottingham Forest ezt megelőzően legutóbb 1969-ben nyert bajnokit az Anfielden, azóta húsz vereség és öt döntetlen volt a mérlege a Liverpool vendégeként.

A címvédő Manchester City ugyan 22 másodperc után hátrányba került otthon a Brentforddal szemben, de Erling Haaland duplájával már a szünet előtt fordított. A norvég csatár így kilenc gólnál jár a bajnoki idényben, amivel megdöntötte Wayne Rooney rekordját, aki a 2011/12-es idény első négy meccsén nyolcszor volt eredményes.

Josep Guardiola együttese tétmérkőzésen legutóbb 2022 novemberében éppen a Brentfordtól kapott ki az Etihad Stadionban, azóta veretlen saját közönsége előtt, a sorozat immár 46 mérkőzést számlál: 39 győzelemmel és 7 döntetlennel.

Premier League, 4. forduló:

Brighton-Ipswich Town 0-0

Crystal Palace-Leicester City 2-2 (0-1)

Fulham-West Ham United 1-1 (1-0)

Liverpool-Nottingham Forest 0-1 (0-0)

Manchester City-Brentford 2-1 (2-1)

korábban:

Southampton-Manchester United 0-3 (0-2)