Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Úszó-vb - A szupersztárok kétharmada jöhet Budapestre

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2024. szeptember 6. 11:05
Számos olimpiai érmes is Budapestre érkezik majd a december 10-én kezdődő rövidpályás úszó-világbajnokságra. A fiatalabbak részvétele nagyobb arányban várható - jelezte az InfoRádióban Szántó Dávid, a szervezőbizottságának ügyvezetője. Arról is beszélt, hogy a Párizsban 200 méter háton aranyérmes Kós Hubert lesz az esemény egyik arca.

Különleges vb-t szeretne szervezni Budapest december közepén, amikor is rövidpályás világbajnokságra kerül sor a Duna Arénában.

"Már mindenkinek vannak elvárásai, a nemzetközi szövetségnek, a sportolóknak, az érkező csapatoknak és a szurkolóknak is. Szeretjük az ilyen kihívásokat, mindenképpen valami különlegeset álmodtunk meg. Nyilván minden a sportolókról kell, hogy szóljon, az ő sikereikről, az ő eredményeikről, de amit lehet, azt mi is hozzátesszük, garantálom, úgy fog kinézni a Duna Aréna, ahogy korábban soha" - szögezte le a szervezőbizottság ügyvezetője az InfoRádióban.

Szántó Dávid azt is elmondta, nehéz kiszámítani olimpiai évben, hogy ezt követően melyik világsztár hogyan kezdi újra az úszást, így nem megmondható pontosan, hány olimpiai bajnok érkezik Budapestre, de szerinte az biztos, hogy a fiatalok szeretik megragadni azt a hullámot, hogy az olimpia után gyorsan nekifeszülnek a munkának, mert máris jön egy vb, ahol lehet sikereket elérni, eredményesen szerepelni.

"A friss olimpiai bajnokok 50-70 százaléka biztosan itt lesz" - tett ígéretet, "de ha ők nem, a 2028-os Los Angeles-i olimpia bajnokai ilyen arányban biztosan".

A magyar sportolók a rövidpályás ob-n keresztül juthatnak el a viadalra; már-már szokásos módon novemberben rendezik meg a kvalifikációs eseményt, az országos bajnokság utáni héten le is kell zárni a nevezéseket a vb-re.

"A szakma nem az én reszortom, de nyilvánvaló, hogy vannak védett versenyzők, Kós Hubert az egyetemi tanulmányai miatt nem jöhet el az ob-re, de garantált, hogy a vb-n itt lesz, ezt egyeztette edzőjével, Bob Bowmannel is" - árulta el, alátámasztva azzal, hogy vannak bizonyos érmek, amelyek hiányoznak még Kós Hubert gyűjteményéből, amelyeket majd ezen a versenyen gyűjthet össze.

Ami a jegyárakat illeti, azokat igyekeztek úgy belőni, hogy a magyarok pénztárcája se remegjen bele: már 1200 forinttól lehet jegyeket venni a hétköznap délelőtti programra, de a legdrágább jegyek sem kerülnek többe 12 ezer forintnál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rövidpályás úszó-vb - Szántó Dávid
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást