Nyitókép: Fradi.hu

Hivatalos: a Ferencvárosé Szerbia gólkirálya

Infostart / MTI
2024. szeptember 3. 17:17
A Partizan Beograd brazil gólvágója 25 éves, 27 meccsen szerepelt tavaly a szerb bajnokságban.

A bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapata kedden leigazolta a brazil Matheus Saldanhát, aki a Partizan Beograd színeiben gólkirály lett a szerb élvonal előző idényében.

Az Európa-ligában szereplő klub honlapja szerint a 25 éves támadójátékos korábban a hazáján kívül Japánban, Kínában és Azerbajdzsánban is futballozott. A szerb bajnokságban 27 mérkőzésen 17 alkalommal volt eredményes, így társgólkirályi címet szerzett.

"A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk" - nyilatkozta Hajnal Tamás sportigazgató.

Hozzátette, úgy gondolják, hogy az életkora, a játékstílusa és a képességei alapján Saldanha nagyon sokat tud segíteni a csapatnak.

A Nemzeti Sport és a szerb Sportal értesülései szerint a brazil csatárért 3 millió euró (1,2 milliárd forint) körüli összeget fizetett az FTC a belgrádiaknak, ezzel ő lett a magyar élvonal történetének legértékesebb játékosa és az övé lett az NB I legdrágább átigazolása. Előbbi rekordot Mohammed Abu Fani, utóbbit Stjepan Loncar tartotta eddig.