Nyitókép: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Brazil gólkirállyal erősíthet a Fradi, rekordáron

Infostart
2024. szeptember 3. 15:01
1,2 milliárd forintért igazolhatják le Matheus Saldanhát a Partizan Beogradtól.

A Ferencvárosi TC megállapodott a Partizan Beograddal Matheus Saldanha kivásárlási áráról, a brazil csatár hárommillió euróért (csaknem 1,2 milliárd forint) érkezik az Üllői útra – idézi a szerb Sportalra értesülését a hvg.hu.

Amennyiben a sportlap információi igaznak bizonyulnak, akkor toronymagasan az NB I legértékesebb játékosa lesz (Mohammed Abu Fani és Kristoffer Zachariassen előtt), illetve az NB I rekordigazolása is az ő nevéhez fűződik majd.

A mértékadó Transfermarkt szerint az eddigi rekordot Stjepan Loncar tartotta, akit 2,5 millió euróért szerzett meg a Fradi még a 2021/2022-es idényben.

Saldanha a 2020–2021-es idényben mutatkozott be a brazil élvonalban, de együttese, az EC Bahia kölcsönjátékra küldte Japánba. Később megfordult Kínában és Azerbajdzsánban is, az áttörést a 2023–2024-es kiírás hozta meg számára, amikor a szerb Partizan Beograd végleg megvásárolta japán csapatától. Bemutatkozó idényében 22-szer lépett pályára a szerb élvonalban, s ezeken a mérkőzéseken 16-szor volt eredményes, ezzel gólkirályi címet nyert. A jelenlegi idényt is remekül kezdte, hat találkozón háromszor köszönt be, ezekből kétszer a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Dinamo Kijev ellen (amely a Ferencváros ellenfele lesz az Európa-liga főtábláján).

Magyarországon szeptember 3-án, kedden zárul a nyári átigazolási időszak, vagyis a Fradinak igyekeznie kell, hogy ne fusson ki az időből – olvasható a magyar Sportalon.