Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

Szoboszlai Dominik a Liverpoollal a Real Madridot fogadja és visszatér Lipcsébe

Infostart
2024. augusztus 29. 20:24
Az UEFA csütörtökön, kora este, elkészítette a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024-es a télbe nyúló őszi idényének sorsolását. Az már kiderült, hogy az egyes csapatoknak kik ellen kell játszania, az időpontokra ellenben szombatig várni kell, azt csak utána pontosítja az európai szövetség.

Azt előzetesen lehetett tudni, hogy megújul a sorozat lebonyolítási rendje, megszűnnek a csoportok, mind a 36 résztvevő csapat (tehát néggyel több induló, mint az utóbbi években) egyetlen nagy tabellán kerül rangsorolásra.

Az is egyértelmű, hogy a négy, egyaránt kilenccsapatos kalapból mindenki mellé két ellenfelet sorsolt a számítógép, az egyikkel otthon, a másikkal idegenben játszik az adott gárda.

A címvédő Real Madrid ellenfelei (még egyszer: nem ebben a sorrendben): Borussia Dortmund (otthon), Liverpool FC (idegenben), AC Milan (o), Atalanta (i), Salzburg (o), Lille OSC (i), VfB Stuttgart (o) Brest (i). Az UEFA Szuperkupa-döntő után újra játszik a Madrid az Atalantával, ezúttal Bergamóban.

Szoboszlai Dominikot és a Liverpoolt láthatjuk a Real Madrid ellen, s a magyar válogatott csapatkapitánya visszatér korábbi klubjához, Lipcsébe, immár ellenfélként. A Liverpool riválisai: Real Madrid (o), RB Leipzig (i), Bayer Leverkusen (o), AC Milan (i), Lille OSC (o), PSV (i), Bologna (o), Girona (i).

Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig nem csak a Liverpoollal találkozik a nagyágyúk közül: Liverpool (o), Internazionale (i), Juventus (o), Atletico Madrid (i), Sporting CP (o), Celtic FC (i), Aston Villa (o), Sturm Graz (i).

A legnagyobb esélyesek közé sorolt Manchester Cityt, aki olyan szerencsés, hogy tud jegyet szerezni, Pozsonyban is láthatja az ősszel. Az angol bajnok programja: Internazionale (o), PSG (i), Club Brugge (o), Juventus (i), Feyenoord (o), Sporting CP (i), Sparta Praha (o), Slovan Bratislava (i).

Ha már a Slovannál tartunk, a Cityn kívül a Milan és a VfB Stuttgart utazik Pozsonyba: Manchester City (o), Bayern München (i), AC Milan (o), Atlético (i), Dinamo Zagreb (o), Celtic FC (i), VfB Stuttgart (o), Girona (i).

A Bayern München ellenfelei is pikánsak, Thomas Tuchel egykori klubja, a PSG ellen, illetve ugyanez „fordítva”, Hansi Flick a bajorok ellen: PSG (o), Barcelona (i), Benfica (o), Sahtar (i), Dinamo Zagreb (o), Feyenoord (i), Slovan (o), Aston Villa (i)

Belgrád sincsen elérhetetlen messzeségben, a Cz-hez érkezik a Barcelona is. A szerb bajnok kétszer utazik Milánóba: FC Barcelona (o), FC Internazionale (i), Benfica (o), AC Milan (i), PSV (o), Young Boys (i), VfB Stuttgart (o), AS Monaco (i).

Játéknapok: szeptember 17-19., októbewr 1-2., október 22-23., november 5-6., november 26-27., december 10-11., január 21-22., január 29.

A teljes beosztás itt.