Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Megvannak a Fradi ellenfelei a csoportkörben

Infostart / MTI
2024. augusztus 13. 22:49
Horvát, georgiai és selejtezős ellenfele lesz a címvédő FTC vízilabdacsapatának a BL-ben.

A címvédő FTC-Telekom horvát, georgiai, valamint egy selejtezőből érkező csapattal találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A sorozat keddi sorsolásán a népligeti együttes kvartettjébe a Jadran Split, a Dinamo Tbiliszi és a selejtezők B csoportjának győztese került.

A legutóbb döntős, 11-szeres győztes olasz Pro Recco visszalépése miatt a Ferencvároshoz hasonlóan főtáblás, bajnoki ezüstérmes Vasas a csoportkörben a spanyol CNA Barcelonetával - Vigvári Vince és Burián Gergely együttesével -, a francia Marseille-jel - Angyal Dániel klubjával -, valamit az A selejtezőcsoport győztesével csap majd össze.

A kvalifikációban a B jelű kvartettben érdekelt BVSC-nek a főtábláért a görög Vuliagmenit, a szerb Radnicski Kragujevacot és a horvát Mladost Zagrebet kell megelőznie, ugyanis csak az első helyezett lesz tagja a 16-os elitmezőnynek.

A női Bajnokok Ligája selejtezőjében öt magyar csapat volt érdekelt: az A csoportban a Ferencváros a spanyol CN Sant Andreuval, a holland ZV De Zaannal, a görög Panioniosszal és az olasz Rapallo Pallanuotóval találkozik. A Dunaújváros és a BVSC egyaránt a B csoportba került a francia Lille UC és Grand Nancy AC, valamint a holland Polar Bears társaságába, míg D kvintettben a Digi Eger - amely rendező lesz - és a III. Kerületi TVE az olasz SIS Romával és Pallanuoto Trieste-tel, illetve a spanyol CN Terrassával csatázik a főtábláért.

Az öt csoportból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik jut a csoportkörbe, amelynek az UVSE alanyi jogon tagja.