Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: a szerbek ellen nyerni mindig dicsőség, az majd kiderül, mit ér ez a győzelem

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2024. augusztus 5. 16:53
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióban azt mondta, igazából az ötkarikás játékok a kieséses szakasszal kezdődnek és kiváló támadójátékkal érmes lehet Varga Zsolt együttese.

A már biztos negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos, 17-13-as győzelmet aratott a címvédő szerb csapat felett a párizsi olimpiai csoportküzdelmeinek zárófordulójában. Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióban úgy vélekedett, hogy egy olyan szép vízilabda-mérkőzést lehetett látni, amelyen egyik csapatnak sem volt fontos a győzelem. "Mindenki felszabadultan játszott, az olimpiai lebonyolítás furcsasága miatt nem lehetett tudni, hogy ki akar nyerni és ki akar veszíteni. Mi szerencsére nagyon jól játszottunk, mindenki gólt lőtt, a balkezesek ügyesek voltak. Örülünk a győzelemnek, mert a szerbek ellen nyerni mindig dicsőség, aztán majd meglátjuk, hogy igazából ezzel a győzelemmel ki mit akart" – mondta a pólólegenda.

Nagyon látványos gólok voltak ezen a mérkőzésen, de Faragó Tamás szerint a bravúrgólokhoz két szereplő kell, egy klasszisjátékos és egy nagyon gyenge kapus, márpedig szerb kapusok ketten három védésig jutottak, a magyaroknál pedig éppen a sztárok, Varga Dénes, a két balkezes, Vámos Márton és Zalánki Gergő teljesített átlag felett. "Pont úgy játszottunk, ahogy igazából szerettünk volna, és reméljük, hogy a negyeddöntőben is ugyanezt a játékot meg tudjuk ismételni" – tette hozzá.

A szerbekről Faragó Tamás azt mondta, továbbra sem tudunk róluk semmit, mert 8-3-ra kikaptak az ausztráloktól, de aztán meg fölényesen megverték a franciákat, és ott vannak azért a legjobb nyolc között. A magyarokról pedig úgy vélekedett, hogy a védekezést eddig is megoldották, csak a támadójáték döcögött, elsősorban szerinte azért, mert a klasszisaink, akikre építjük a támadást, kicsit gyengébben játszottak, de most minden összejött.

"Teljesen mindegy, hogy melyik csapatot kapja a magyar válogatott, és melyiket a szerb, mert igazából a negyeddöntőben kezdődik az olimpia, és az a bizonyos drámai harc, ami nagy örömet, illetve szomorúságot is hozhat" – mondta a Nemzet Sportolója. Az esetleges éremszerzésről azt mondta, az előző mérkőzések produkciója alapján nehéznek tűnne, de arra is emlékeztetett, hogy Sydneyben is két vereséggel indította az olimpiát a válogatott, és utána aranyérmes lett. "Ha ezt a támadójátékot fogjuk látni, akkor magyar férfi válogatott a hagyománynak megfelelően a négy közé kerül, sőt a négyben bármilyen eredményt elérhet" – latolgatta az esélyeket Faragó Tamás.

A női válogatottnak nehezebb dolga lesz, az Egyesült Államokkal találkozik majd az elődöntőbe kerülésért, miután a szakértő szerint nagyon elrontotta az ausztrálok elleni utolsó csoportmérkőzést, mert arra játszott, hogy nem kell feltétlenül jól játszani, elég, ha a másik elrontja, de az ausztrálok nem tették meg ezt a szívességet.

"Így az Egyesült Államok csapata jutott nekünk, amely ellen szerintem nagy sanszunk nincsen, de ne legyen igazam. Amerikában egyszer már legyőztük őket, és a női válogatott kétarcú, képes nagyon jól játszani, és képes meglepetéseket is okozni" – mondta az olimpiai bajnok vízilabdázó.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás: a szerbek ellen nyerni mindig dicsőség, az majd kiderül, mit ér ez a győzelem
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást