Nyitókép: Facebook

Palasics Kristóf is a Benficához igazol

Infostart / MTI
2024. augusztus 2. 13:15
Hanusz Egon után az ugyancsak olimpikon Palasics Kristóf is a Benfica férfi kézilabdacsapatához igazol.

Az RT Handball szakportál beszámolója szerint a válogatott kapus egy szezonra, kölcsönbe kerül majd a lisszaboni klubhoz.

Palasics a Veszprém játékosa, de az előző idényt kölcsönben a spanyol élvonalbeli CB Ciudad de Logrono együttesében töltötte. Úgy volt, hogy a következő idényben is a Logrono kapuját védi, de a csapat a bajnoki negyedik helyezése ellenére anyagi okok miatt nem indulhat az Európa-ligában, ezért logikusnak tűnik Palasics váltása.

Az RT Handball megjegyzi, hogy a 22 éves játékos jövő nyáron visszatér Veszprémbe. Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója júniusban többször is elmondta, hogy a jövő veszprémi csapata magyarokkal épül, a vezetőségnek eltökélt célja, hogy idővel minél több magyar játékos szerepelhessen a keretben. Nagy László sportigazgató hangsúlyozta, hogy maximálisan azonosul a vezérigazgató törekvéseivel.

A Benfica egyik szurkolói oldala, a Coluna Vermelha szerint Nikola Zoric távozása miatt van szüksége új kapusra a lisszaboni csapatnak. Korábban már felvetődött néhány tapasztaltabb játékos neve, de valószínűleg ők csak "sebtapaszként" - magyarul átmeneti megoldásként - szerepelnének a következő szezonban.

"Palasics ugyanaz lesz - sebtapasz -, de sokkal jobb minőségű kapus. Jelenleg is az olimpián szerepel, és a második legjobb védekezési mutatóval rendelkezett három forduló után. Az előző szezonban a lövések 31 százalékát kivédte az Európa-ligában" - írják.

Az ugyancsak olimpikon Hanusz Egon a német TVB Stuttgarttól idén nyáron igazolt át a Benficához, amely a szlovák bajnok Tatran Presovval és a Bartók Donátot foglalkoztató svájci Kadetten Schaffhausennel szerepel majd azonos csoportban az Európa-ligában, illetve odakerül a francia Limoges és a szlovén Trimo Trebnje selejtezőjének győztese is.