Nyitókép: Magyar Úszó Szövetség

Milák Kristóf volt edzője: "ne írjuk le őt, nagyon keveset tudunk a munkájáról"

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2024. augusztus 1. 11:47
Selmeci Attila szerint egy szuper formában lévő Milák Kristófot senki nem tudott volna legyőzni a 200 méteres pillangóúszásban a párizsi nyári olimpián. A sportoló volt edzője, a sportági szövetség szakmai alelnöke ezzel együtt nagyon büszke korábbi tanítványára. Az InfoRádió őt kérdezte.

160-175 méteren át azt kapta Selmeci Attila a 200 m pillangó olimpiai döntőjétől, amit várt.

Milák Kristóf korábbi edzője az InfoRádióban elmondta, ezt jövendölte, hogy a sportoló azt a taktikát választja majd, hogy az elején elhúz, ugyanakkor azt is gondolta, Léon Marchand támadását végül vissza fogja verni.

"Olyan hajrát produkált, amit már nem tudott Kristóf elviselni, besavosodott a végén már nagyon, és egyszerűen a jobb győzött. El kell ismerni, fejet kell hajtani, óriási csatában a jobban felkészült, rendkívül szimpatikus versenyző ellen veszítette el ezt a gigászi csatát" - foglalta össze a látottakat.

Biztos benne, hogy ha az a Miák Kristóf állt volna rajthoz, aki korábban az 1:50,34-et vagy 1:50,71-et úszott, akkor most az ő nyakában lenne az arany.

Elismeri viszont, hogy nem tudni pontosan, mennyit edzett Milák Kristóf.

"Nagyon kevesen tudják, hogy pontosan mennyi munka állt Kristóf mögött, hiszen nagyon elzárkózott, nem nyilatkozott, nem lehetett látni. Egészen biztos, hogy végzett felkészülési munkát, dolgozott, csak esetleg annak már vagy nem volt meg a korábbi minősége, vagy nem volt megfelelő a mennyiség. Úgy érzem, hogy a tehetséget tekintve egy szuper formában lévő Milák Kristófot nem tudott volna legyőzni Léon Marchand" - jelentette ki.

Ezt épp Milák korábbi időeredményeivel támasztotta alá, amelyek 1 másodperccel jobbak, mint amivel most a francia úszó nyerni tudott.

Selmeci Attila természetesen így is büszke Milák Kristófra, "kalapot lehet előtte emelni".

"A küzdeni tudása hihetetlen, ahogy kihozza magából a teljesítményt, fantasztikus. Ne írjuk le őt, hátra van a 100 m pillangó, az az érzésem, hogy mindent bele fog adni, aztán meglátjuk, mire lesz elég" - zárta gondolatait.

Nem zárja ki, hogy 100-on is érmes lesz Milák Kristóf, az aranyhoz viszont szerencse kellene.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Párizs 2024 - Selmeci Atiila Milák Kristófról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást