Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Oda-vissza verné Kl-ellenfelét a Fehérvár

Infostart / MTI
2024. július 31. 06:28
A Fehérvár FC 2-1-es előnyről várja a szerdai visszavágót az azeri Szumgajit FK ellen.

Pető Tamás, a Fehérvár FC vezetőedzője győzelmet és továbbjutást vár csapatától a szerdai visszavágón az azeri Szumgajit FK ellen a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

A székesfehérvári együttes keddi sajtótájékoztatóján Pető Tamás elmondta, hogy az első meccsből kiindulva nehéz találkozóra számít, mert egy sokat futó, agresszív ellenfél vár rájuk, amely vélhetően nem tett le a továbbjutásról. Megjegyezte, nem becsülik le az azeri gárdát, megfelelően felkészültek és szeretnék jó játékkal eldönteni a továbbjutást.

Kérdésre elmondta, hogy Spandler Csaba agyrázkódás miatt nem tud pályára lépni szerdán, és a szombati bajnoki mérkőzést szem előtt tartva is frissíteni fogja csapatát. Hozzátette: a válogatott középpályás Kalmár Zsolt műtét utáni rehabilitációját végzi, még nem bevethető, a koszovói támadó, Lirim Kastrati pedig kisebb sérülése után várhatóan két héten belül léphet pályára.

Csongvai Áron csapatkapitány hangsúlyozta, hogy idénybeli első hazai meccsüket szeretnék domináns futballal megnyerni.

Kérdésre elmondta, hogy valamelyest átalakult a csapat, tovább fiatalodott, ám az öltöző továbbra is egységes, pozitív a hangulat, ami jó előjel az egész szezonra.

A Fehérvár FC 2-1-es előnyről várja a szerdai visszavágót az azeri Szumgajit FK ellen. A párharc győztese a válogatott Lang Ádámot foglalkoztató ciprusi Omonia Nicosia és a georgiai Torpedo Kutaiszi csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben - az első mérkőzést odahaza az Omonia nyerte 3-1-re -, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.

A szerdai összecsapást a Duna 19 órától élőben közvetíti.