Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gyulay Zsolt: bármennyit aranyat nyerünk Párizsban, nem leszek elégedett

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2024. július 23. 17:40
Az olimpiához méltatlan körülmények fogadták Párizsban a Magyar Olimpiai Bizottság munkatársait, de mire megérkeznek a sportolók, már teljes kényelem várja őket – mondta az InfoRádióban Gyulay Zsolt. A MOB elnöke beszélt az ötkarikás reményeiről is.

A cselgáncsozó Pupp Réka és Gercsák Szabina az első két magyar sportoló, akik beköltözött a párizsi olimpiai faluba. A dzsúdósok vasárnap utaztak el a francia fővárosba a háttérstáb számos tagjával, például az orvosokkal együtt, a WizzAir olimpiai festésű gépével. A sportolók már a reptéren érvényesíthették az akkreditációs kártyáikat, a transzferjáratok kint várakoztak, úgyhogy ki-ki gyorsan eljutott a faluba, illetve a városi szálláshelyére.

Pupp Rékáék csak Párizsban számítanak az első magyar sportolóknak, mivel a magyar küldöttség két vitorlázója, a világ- és Európa-bajnok Érdi Mária, valamint az Eb-második Vadnai Jonatán már versenyeik helyszínén, Marseille-ben tartózkodik.

"Kicsit bosszúsak vagyunk, amiért olyan állapotok fogadtak minket, ami nem volt méltó az eseményhez, de a kollégáink, illetve a párizsi nagykövetség munkatársai mindent elkövettek annak érdekében, hogy ez javuljon" – mondta az InfoRádióban Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Példaként említette, hogy a csapatirodának otthont adó helyiségekben félmunkát végeztek, de éjszaka is dolgoztak azon, hogy a kiérkező sportolókat már "a legnagyobb kényelem és egy kicsit a hazai közeg fogadja".

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, akinek a múlt hét végén még Hungaroring vezetőjeként volt feladata a Forma–1-es Magyar nagydíjon, már nagyon várja a versenyeket, mert szerinte óriási élmény lesz, remélhetőleg nagyon sok magyar éremmel. Ugyanakkor azt is kiemelte, bármilyen eredményt ér el a 180 tagú csapat, azt el kell fogadni, mert nem lehet ellen semmit tenni.

"Én soha nem vagyok elégedett, biztos vagyok benne, hogy bármennyit nyerünk, nem leszek elégedett.

Ez jellemző a mai napig is rám, a magam tevékenységére is. Az a lényeg, hogy mindenki, aki utazik az olimpiára, az élete legjobb eredményét hozza, akkor biztos vagyok benne, hogy jó lesz" – mondta.

A felvetésre, hogy ki lesz a magyar csapat sztárja, azt felelte, hogy nem személyeskednek, nem szokás előre kijelölni a sztárokat, ezt majd az idő eldönti. Én már megnyertem a magam aranyát, most ők jönnek" – tette hozzá.

Négy csapat is kijutott az olimpiára, így naponta két mérkőzés lesz az olimpia legnagyobb részében, és ez Gyulay Zsolt szerint jót tesz az egész küldöttségnek. "Ez nagyon fontos volt az olimpiai csapat szellemisége szempontjából, mert a csapatok majdnem minden nap játszanak, és egy csapatnak szurkolni más, mint egy egyéni versenyzőnek. Ez adja az olimpia sava-borsát" – mondta a MOB elnöke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Olimpia előtt - Gyulay Zsolt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást