Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Férfi vízilabda ob I - Új csapatban játszik a világbajnok Hárai Balázs

Infostart / MTI
2024. július 22. 20:49
A világ- és Európa-bajnok, olimpiai kerettag Hárai Balázs a Kaposvári VK élvonalbeli férfi vízilabdacsapatához igazolt.

"Szerettem volna kiszakadni a fővárosból, ezért is fogadtam el a Kaposvár ajánlatát. Adott egy szép uszoda, egy élhető várossal. Biztos vagyok benne, hogy egy dinamikus, kemény társaság fog összeállni, amely képesek lehet stabil, jó játékra" - nyilatkozta a somogyi klub honlapján a 37 éves center.

Hárai a BVSC-ben kezdett vízilabdázni, majd játszott a KSI, a Budapesti Honvéd SE, az Eger, a Vasas, illetve legutóbb az OSC együttesében is.

A junior világbajnok pólós a felnőtt válogatottban 2005-ben mutatkozott be,

azóta világbajnok (2013), Európa-bajnok (2020), vb-ezüstérmes (2017), Eb-ezüstérmes (2014), Eb-bronzérmes (2012, 2016) és olimpiai bronzérmes (2021) is volt. A szerdán kezdődő párizsi olimpia lesz a negyedik ötkarikás játékok, amelyen részt vehet.

"Azt várom, hogy akkor teljesítsünk a legjobban, amikor annak eljön az ideje. A fontos összecsapásokra szépen alakuljon ki a stabilitás és jöjjön ki a csapatból, ami benne van, mert akkor ez a magyar válogatott mindenre képes lehet" - vélekedett Hárai Balázs.

A négyszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes játékos az olimpiát követően áll majd edzésbe Kaposváron. A csapat vezetőedzője a következő idényben is Surányi László lesz.