Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Figyelmeztető üzenetet küldött Marco Rossi Lisztes Krisztiánnak

Infostart
2024. július 20. 13:47
Ismert, a magyar labdarúgás ferencvárosi reménysége most kezdi németországi légióséletét. De a szövetségi kapitány szerint semmit nem fog ingyen megkapni.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Lisztes helyesen döntött, hogy az Eintrachthoz igazolt, de figyelmeztette is őt.

A Sportbuzzer.de portálon megjelent kapitányi nyilatkozatból kiviláglik, Rossi nagy drukkere a fiatal játékosnak, és különleges oka van rá, hogy kövesse teljesítményét: az olasz mester maga a '96/'97-es szezonban egy sikertelen időszakot töltött a németeknél, és szeretné, ha ezt Lisztes nem élné át.

"Krisztiánban hatalmas potenciál van. Itt úgy vélekednek róla, hogy ő a magyar válogatott feltörekvő csillaga. A mi szempontunkból helyes a döntése, hogy a Frankfurtba igazolt. Játszottam az Eintrachtban, ismerem a környezetet, és tudom, hogy a klub a múltban is nagyszerű lehetőség volt a fiatal tehetségek számára" - mondta Rossi.

De arra figyelmeztette a labdarúgót, teljesítenie kell, ha szintet akar majd lépni.

"Tiszta fejjel kell játszania, és gyorsan rá kell jönnie, hogy mi a fontos, különösen Németországban. Minél hamarabb, annál jobb neki, és nekünk is" - utalt a válogatott szempontjaira.

Szerinte ha Lisztes Krisztián azt hiszi, hogy ő már sztár, és ingyen kap valamit, akkor a negyedosztályban fog játszani a Frankfurt tartalékcsapatánál - jelent meg a nyilatkozat magyarul a Csakfocin.