Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Fogadási csalás miatt örökre eltilthatják a brazil futballsztárt

Infostart
2024. június 4. 20:11
A gyanú szerint direkt provokált ki magának sárga lapokat a 44-szeres brazil válogatott középpályás, mivel erre fogadott a játékos vagy valamelyik családtagja, ismerőse.

Akár élete végéig szóló eltiltást is kiszabhat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a West Ham United brazil válogatott labdarúgójára, Lucas Paquetára – írja a hvg.hu a The Sun beszámolója alapján.

Az angol szövetség (FA) nemrég azért indított vizsgálatot a 26 éves középpályás ellen, mert a gyanú szerint négy angol bajnoki mérkőzésen direkt provokált ki magának sárga lapokat, mivel erre fogadott. A brit lap értesülése szerint az első tét még csak hét font (3200 forint) volt, később viszont fokozatosan emelkedtek az összegek. Állítólag az egyik sárga lap után

100 ezer fontot (46 millió forintot) nyert egy fogadó, aki a brazil futballista egyik közeli családtagja lehetett.

A középpályás összesen hatvan embernek segíthetett pénzt nyerni, az érintettek a gyanú szerint alkalmanként legfeljebb 400 fontos (184 ezer forintos) összeggel fogadtak arra, hogy Paqueta sárga lapot kap. A Sportsbible még tavaly arról írt, hogy a brazil játékos klubjának, a West Hamnek a mezszponzora, a Betway fogadóiroda szokatlanul sok fogadást észlelt a brazíliai Paqueta szigetéről, ahonnan a Milan és a Lyon korábbi futballistája és a neve is származik.

A Copa América- és Európa-konferencialiga-győztes labdarúgó tagadja az ellene felhozott vádakat, de ha mégis beigazolódik, hogy bűnös, az angol szövetség akár örökre eltilthatja a labdarúgástól, és mielőtt más bajnokságba igazolna, a FIFA is így tenne, ugyanis megítélésük szerint Lucas Paqueta súlyosan megsértette a szabályokat.

Korábban a Stratford Town játékosa, Kynan Isaac tízéves eltiltást kapott, miután arra fogadott, hogy sárga lapot fog kapni egy 2021-es FA-kupa-mérkőzésen, 2018-ban pedig a Lincoln City védőjét, Bradley Wood hat évre tiltották el hasonló vétségért.