Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Kiderült, ki váltja Thomas Tuchelt a Bayern Münchennél

Infostart
2024. május 29. 08:08
Pep Guardiola ajánlotta be a belga edzőt a Bayern vezetőségénél, és mint kiderült, az ő véleményére nagyon is sokat adnak.

Vincent Kompany belga edző váltja a Bayern München kispadján Thomas Tuchelt - írja a HVG a Sky Sport híradása nyomán, akiknek Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnökségi tagja erősítette meg a hírt. Azt mondta: "A sportigazgatónk Kompany mellett döntött. Ez még nem hivatalos, a felek az utolsó részleteket ütik épp nyélbe".

Karl-Heinz Rummenigge elmondása szerint Pep Guardiola ajánlotta be Vincent Kompany-t a klubvezetésnek, ezzel pedig, mint fogalmazott, komoly szívességet tett. Kompany csapatkapitány volt nána a Manchester City-ben, de a Bunleyben is figyelemmel követte őt. Az elnökségi tag azt is hozzátette, nagyra tartják Rummenigge véleményét.

A belga Vincent Kompany több mint tíz évig focizott a Pep Guardiola által irányított Manchester Cityben, 2020-ban vonult vissza. A 89-szeres belga válogatott előbb az Anderlecht, aztán a Burnley vezetőedzője lett. Az angol klubot első idényében feljuttatta a Premier League-be, idén pedig kis is esett vele.

Kompany-t 2028-ig köti a szerződése a Burnely-hez, vagyis a Bayernnek ki kell őt vásárolnia. Mint írják, rajta kívül még Zinedine Zidane és Hansi Flick került még szóba a posztra a pletyák szerint. Vintent Kompany-t várhatóan szerdán mutatják be a Sky Sport értesülése szerint.