Nyitókép: YouTube/This Is Anfield

Ezzel a beszéddel köszönt el az öltözőben Szoboszlai Dominikéktól Jürgen Klopp - videó

Infostart
2024. május 20. 14:38
"Az, hogy megszereztük a harmadik helyet a Liverpool 2.0 első idényében, és most kívülről új energia, új hatás, új lendület, új bizonyítási lehetőség érkezik, az mindenkinek jót tesz majd, hogy mindent kihozhassatok a karrieretekből" - fogalmazott játékosai előtt a távozó mester.

Bajnoki bronzéremmel és egy Ligakupa-győzelemmel zárta az idei évet a Jürgen Klopp vezette Liverpool FC, soraiban a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkal.

Az utolsó mérkőzésen 2-0-ra győzött az edzőjét is búcsúztató piros gárda, amelytől egy rövid öltözői beszéddel búcsúzott el a mester, akinek a helyére hamarosan a holland bajnokságból érkezik utód.

"Szeretlek titeket, ez minden, amit mondhatok" - ezt is mondta az edző többek közt. Majd a mester így folytatta: "A futball, amire képesek vagytok, teljesen őrületes. Látni titeket, a fejlődéseteket, ahogyan megtettétek a következő lépést és harmadikok lettetek, alig vártam."

Kiemelte, az egyetlen csapat, amely "meg tudta állítani" a bajnok Manchester Cityt, a Liverpool volt. "Tudtatok volna jobbak lenni bizonyos pillanatokban? Persze, ez mindig lehetséges. De jobbak voltatok, mint amit általában vártak tőletek? Ó, igen!" - folytatta.

Klopp szerint jót tesz majd a csapatnak a változás.

Szerinte a teljesítményük miatt nőttek meg az elvárások velük szemben, de van ilyen.

"Az, hogy megszereztük a harmadik helyet a Liverpool 2.0 első idényében, és most kívülről új energia, új hatás, új lendület, új bizonyítási lehetőség érkezik, az mindenkinek jót tesz majd, hogy mindent kihozhassatok a karrieretekből" - figyelmeztette játékosait.

Végül megköszönte az utat, azt is mondta, büszkeséget érez a játékosokra, "határ a csillagos ég".

Beszédét megtapsolták.

Jürgen Klopp 9 éven át volt a Liverpool edzője. 2019-ben BL-t nyert, 2020-ban 30 év után bajnoki címet.