Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bohus Richárd visszavonul: a töréseim megmutatták, hogy fejben mennyire vagyok erős

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. december 26. 10:00
Lezárta pályafutását az úszó Bohus Richárd. A 30 éves versenyző az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában beszélt a nehézségekről és pályafutása legszebb pillanatairól is.

Hónapokkal ezelőtt eldöntötte, hogy idén befejezi úszópályafutását Bohus Richárd.

"Még az újév előtt szerettem volna bejelenteni, így beszéltem meg a szövetséggel is. Eljött a vége, egy-két éve már pedzegettem a gondolatot" - fogalmazott.

Gyakran találkozik a kérdéssel, hogy miért nem várt még egy évet, hisz Párizsban ér véget a Covid miatt mindössze 3 éves olimpiai ciklus jövő nyáron, de úgy érezte, amit lehetett és tudott, megtett a medencében, mostantól máshol szeretné kipróbálni magát.

Bohus Richárd 25 évet "élt le" a medence partján, igaz, saját bevallása szerint kicsit viharos volt a kapcsolata az úszással, igazán "példakép sem volt" fiatal korában, de aztán annál szebb eredményeket tudott "összeszedni".

Adná magát, hogy a 2017-es budapesti vb gyorsváltós bronzérme volt pályafutása csúcsa, mégsem ezt említette.

"A 2012-es Európa-bajnokság, mert ott volt az, hogy én is kételkedtem kicsit magamban, de eltökélt szándékom is volt kijutni a londoni olimpiára; a semmiből, az életemben rossz időszakban össze tudtam magam szedni, az volt a legkellemesebb élményem" - idézte fel a debreceni viadalról, amelyen 50 m háton bronzéremig jutott.

Azért a budapesti vb-bronzról is beszélt, a legnagyobb pillanat akkor volt, amikor célba éréskor feltették a kezüket. Hálás azért, hogy Sós Csaba szövetségi kapitány annak ellenére betette a csapatba záró emberként, hogy "nem ő volt a legnagyobb hullámtörő abban a csapatban", így viszont meg tudta mutatni, hogy mégis mit tud.

A kar- és válltöréseit nagy tesztnek tartja arra vonatkozóan, hogy fejben mennyire erős - mondta korábbi sérülései és az azokból való visszatérések, az utánuk elért eredmények kapcsán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszás - Bohus Richárd visszavonul
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást