Nyitókép: Jose Hernandez/Anadolu via Getty Images

Csak a PSV jutott tovább, de már csupán két hely kiadó

Infostart
2023. november 29. 21:00
Az ötödik forduló végére az A, B, C és D csoport összesen nyolc továbbjutó helyéből már hat elkelt a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A mai továbbjutó: PSV.

(A mérkőzéseket élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.)

Az Arsenal a francia RC Lens felett aratott fölényes, 6-0-s hazai győzelmével biztosította helyét a legjobb 16 között szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.

A londoni együttes a BL-ben első angol csapatként a szünetben már öt góllal vezetett, ráadásul a sorozat történetében először öt különböző futballista talált be az első felvonásban.

Ezen a játéknapon még az olasz bajnok Napoli juthatott volna tovább a nyolcaddöntőbe, azonban fordulatos meccsen 4-2-re kikapott a Real Madrid otthonában, a spanyolok ezzel pedig biztossá tették csoportelsőségüket. A csoport másik meccsén Schäfer András csapata, az Union Berlin több mint hatvan percet emberelőnyben futballozott, de csak döntetlent ért el a portugál SC Braga otthonában. A magyar középpályás a hétvégén visszatért a Bundesligában, de a BL-be nem nevezték ősszel. A berliniek minden tétmeccset figyelembe véve immár 16 találkozó óta nyeretlenek.

A Benficában Joao Mario korábbi klubja, az előző idényben döntős Internazionale ellen mindössze 34 perc alatt szerzett mesterhármast. A második félidőben a milánóiak kevesebb mint fél óra alatt egyenlítettek, az első gólt Marko Arnautovic szerezte, az osztrák támadó közel 13 év, 4740 nap után talált be a BL-ben, ez pedig rekord a legrangosabb európai kupasorozat történetében.

Az állás a cikk végén olvasható.

Az élő közvetítés leirata

A 18.45-ös mérkőzések

GALATASARAY–MANCHESTER UNITED 3-3: A United kiválóan kezdett, alig húsz perc alatt 2-0-ea vezetett, de a törökök egy pillanatra sem adták fel. Mindez azt jelenti, hogy a már biztos csoportelső Bayern mögött a Galatasaraynak öt, az FC Köbenhavnnak és a Manchester Unitednek négy pontja van, a dánok még játszanak a Bayern ellen este. Az utolsó forduló előtt a United biztosan nem áll továbbjutó helyen.

SEVILLA–PSV 2-3: Fordulatos mérkőzésen nyertek a hollandok, akik így kiejtették a Sevillát.

A 21 órai mérkőzések

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 1-0: Joao Mario góljával máris vezet a Benfica. A csoportból az Inter és a Real Sociedad már továbbjutott, a portugálok a harmadik helyért küzdenek.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 0-1: Gio Simeone góljával vezetést szerzett az olasz csapat. A Madrid már biztos továbbjutó.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 1-1: Rodrygo gyorsan kiegyenlített.

ARSENAL FC–RC LENS 1-0: Gabriel Jesus labdáját Kai Havert küldte a kapuba.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 2-0: Joao Mario újabb góljával már két gól a portugálok előnye.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 2-1: Fordított a Madrid, David Alaba ívelését követően Jude Bellingham a kapuba fejelte a labdát.

ARSENAL FC–RC LENS 3-0: A már biztos továbbjutó angolok félóra alatt elrendezték a mérkőzést. A látványos cselt bemutató Gabriel Jesus szerezte a második, a szerencsés Bukayo Saka a harmadik góljukat.

ARSENAL FC–RC LENS 4-0: Kiütés készül, a 27. percben Gabriel Martinelli az „ágyúsok” negyedik gólját is megszerezte.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-0: Joao Mario 2016 és 2019 között 69 mérkőzésen négy gólt szerzett az Interben. Most 34 perc alatt hármat az Inter ellen.

SPORTING BRAGA–UNION BERLIN 0-1: Az első félóra vége óta tíz emberrel játszó portugálok ellen Robin Gosens szerzett vezetést.

ARSENAL FC–RC LENS 5-0: Ödegaard sem marad le a társak mögött. Kár, hogy negyedórára megszakad a gálaelőadás.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 2-2: Zambo Angiussa kiegyenlített, egy pont is nagyon kellene az olaszoknak.

SPORTING BRAGA–UNION BERLIN 1-1: Az emberhátrányban játszó portugálok Djalo révén kiegyenlítettek.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-1: Marko Arnautovic góljával szépítettek a már biztos továbbjutó olaszok.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-2: Frattesi góljával zárkózott fel még inkább az Inter.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-3: Alexis Sánchez kiegyenlített.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 3-2: A mindössze 19 éves argentin Nico Paz szép lövésével ismér vezet a Madrid.

ARSENAL FC–RC LENS 6-0: Maradt egy gól a második félidőre, Jorginho berúgott egy tizenegyest.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 4-2: Joselu gólja bebiztosította a Madrid győzelmét.

Állás

A-csoport: Galatasaray–Manchester United 3-3, Bayern München–FC Köbenhavn 0-0. A csoport állása: 1. Bayern 13 pont (már csoportelső), 2. FC Köbenhavn 5, 3. Galatasaray 5, 4. Manchester United 4.

B-csoport: Sevilla–PSV 2-3, Arsenal–Lens 6-0. A csoport állása: 1. Arsenal 12 (már csoportelső), 2. PSV 8 (már továbbjutott), 3. Lens 5, 4. Sevilla 2

C-csoport: Real Madrid–SSC Napoli 4-2, Sporting Braga–Union Berlin 1-1. A csoport állása: 1. Real Madrid 15 pont (már csoportelső), 2. Napoli 7, 3. Braga 4, 4. Union 2.

D-csoport: SL Benfica–Internazionale 3-3, Real Sociedad–Salzburg 0-0. Az élcsoport 1. Real Sociedad 11, 2. Internazionale 11, 3. Salzburg 4, 4. Benfica 1.