Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péter már a télen elhagyhatja az RB Leipziget

Infostart
2023. november 15. 10:59
Egy lipcsei napilap szerint együtt távozik klubjától a magyar kapus és Emil Forsberg.

Német sajtóhírek szerint a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter a téli átigazolási szezonban az New York Red Bulls játékosa lehet – írja a Sportal.

Lapértesülések szerint a Lipcse középpályása, Emil Forsberg télen az észak-amerikai ligában szereplő New York Red Bulls-hoz szerződik. A Leipziger Volkszeitung nevű lipcsei lap kedden arról írt, Gulácsi a svéd futballistával tarthat, és mivel a Leipziget megelőzően korábban is a Red Bull-család kötelékébe tartozó Salzburgnál védett, logikusnak tűnhet, ha következő állomása a tengerentúli csapat lesz.

A magyar válogatott kapus tavaly októberben térdszalag-szakadást szenvedett, csaknem egy évet kényszerült kihagyni. Idén szeptemberben játszott újra tétmérkőzést, egy kupameccsen kapott kezdőként lehetőséget. A Bundesligában azóta egyszer védett, a többi német bajnokin és a Bajnokok Ligájában minden alkalommal Janis Blaswich nevével kezdődött a lipcsei összeállítás.

A válogatott októberi Eb-selejtezős meccsein Szerbia és Litvánia ellen a kispadon kapott helyet, mindkét találkozón Dibusz Dénes védett.