Nyitókép: ANP via Getty Images

Az MTK volt edzőjét az Ajax hívta, de inkább nyomozó lesz egy tévésorozatban

Infostart
2023. november 9. 08:18
Henk ten Cate meglepő döntést hozott.

Henk ten Cate, az MTK korábbi vezetődzője, aki dolgozott másodedzőként a Chelsea-nél és a Barcelonánál is, visszautasította a bajban lévő Ajax állásajánlatát, és inkáébb egy tévés sorozatban szerepel – írja az Origo.

A holland sztárcsapat története legnagyobb válságában van, utolsó helyen is állt a bajnokságban, menesztették is Maurice Steijn a vezetőedzői posztról, miután hét meccsen csak öt pontot szerzett a csapatával.

John van 't Schip jelenleg megbízott edzőként vezeti az amszterdami csapatot, de nem ő lett volna az első választás, hanem Ten Cate, miután Van 't Schip októberben elhunyt feleségét gyászolja.

„Henk nagyon különös ok miatt nem vállalta a felkérést. Egy tízrészes rendőrségi sorozatban alakítja majd a nyomozót. Szerintem ettől függetlenül sem vállalta volna a felkérést ilyen játékoskerettel" – mondta a korábbi holland válogatott, Johan Derksen.

A 68 éves szakember Hollandiában kezdte a pályafutását a Go Ahead Eagles-nél, majd volt a Heracles, a Sparta Rotterdam és a Vitesse edzője is. 1999 és 2000 között volt az MTK vezetőedzője, majd dolgozott segédedzőként a Barcelona és a Chelsea csapatainál is, a kettő között pedig vezette az Ajaxot is, de dolgozott Görögországban és az Egyesült Arab Emírségekben, Katarban, Kínában és legutóbb Szaúd-Arábiában is.