Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Hosszú Katinka újra edzésbe állt, de…

Infostart
2023. szeptember 15. 13:35
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya még nem tud a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka esetleges visszatéréséről.

Hosszú Katinka augusztus 6-án tudatta, hogy megszületett kislánya, aki a Layber-Gelencsér Kamília nevet kapta. A háromszoros olimpiai bajnok úszó a napokban megosztott egy videót, melyen látható, hogy a futópadon rótta a kilométereket, miközben a kislánya mellette aludt – írja az Origo.

Hosszú Katinka legutóbb 2022-ben versenyzett. Ott volt a hazai rendezésű világbajnokságon, majd augusztusban a római Eb-n csapatban szerzett egy bronzérmet. Ezt követően férjhez ment Layber-Gelencsér Mátéhoz, majd idén augusztusban megszületett a kislánya.

A háromszoros olimpiai bajnok a koronavírus-járvány idején még arról beszélt, hogy a családalapítás egyben karrierje végét is jelenti majd. Idén azonban már azt mondta, bármit hozhat a jövő. Kilenc hónap múlva mindenesetre olimpiát rendeznek Párizsban, és óriási szenzáció lenne, ha Hosszú Katinka édesanyaként versenyezne hatodik olimpiáján.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya egyelőre nem rendelkezik naprakész információkkal a sportolónő terveiről.

"Az még nem nevezhető edzésnek, hogy ha egy kismama a kisgyerek mellett elkezd mozogni az egészsége érdekében. Velem még nem egyeztetett Katinka a terveiről, a jövőről" – mondta a Ripostnak.