Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Hivatalos: Neymar is Szaúd-Arábiába igazolt

Infostart
2023. augusztus 15. 20:22
Neymar a világ első futballistája, akinek az átigazolási díjai meghaladják a 350, sőt 380 millió eurót. Most „csak” körülbelül 80 milliót fizetett érte a szaúdi al-Hilal a PSG-nek. Így viszont több jutott a brazil szupersztár fizetésére…

Végre sikerült az al-Hilalnak a nagy dobás: bár korábban Lionel Messi, majd Kylian Mbappé is kikosarazta a rijádi klubot, Neymart le tudta igazolni.

Neymart 2013-ban 88 millió vette meg a Barcelona a Santostól, majd 222 millióért adta el a Paris Saint-Germainnek 2017-ben. Sérülései miatt párizsi korszaka nem volt sikeres, holott a világ legjobban kereső négy futballistája között volt az előző idényben is, Cristiano Ronaldóval, Lionel Messivel és Kylian Mbappéval együtt.

Mindazonáltal párizsi keresete „aprópénz” ahhoz képest, amennyi Szaúd-Arábiában vár rá: kétéves szerződése alatt, a fizetéséből, a prémiumokból és a reklámbevételekből akár 400 millió eurónak megfelelő összegre számíthat.

Pluszban (állítólag) kap egy nagy házat és egy magánrepülőgépet – ezeket feltehetően bérleményként –, s még félmillió euró további honoráriumot, minden egyes közösségi médiás posztért, amelyben promótálja Szaúd-Arábiát.