Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Szoboszlai Dominik elmesélte, miért adott neki az édesapja golflabdákat

Infostart
2023. augusztus 10. 11:00
Szoboszlai Dominikról, mint a Liverpool új csillagáról írt cikket a tekintélyes The Athleticben James Pearce. Ebben a magyar válogatott csapatkapitánya beszél édesapja, s egyben nevelőedzője különleges gyakorlatairól is.

Kisgyerekként az egyik a szobában elhelyezett palackok között labdával szlalomozott. Ha kidöntött egyet, mindent elölről kell kezdenie.

„A házban gyakoroltunk, mert nem volt kertünk” – mondta Szoboszlai Dominik. – „Ha a víz még mindig a palackokban volt, könnyebb volt cselezni mellettük. De ha üresek voltak, akkor sokkal nehezebb. Apám szinte minden alkalommal kiöntötte a vizet.

Ha az egyik palack felborult, addig kellett folytatnom, amíg egyiket sem döntöttem fel. Ott kellett maradnom, amíg tökéletes nem lesz. Akkor mehettem!

S egy másik gyakorlat! Szoboszlai Zsolt, az édesapa, nagy hangsúlyt fektetett a technikai képességek fejlesztésére. Dominiknak egy-egy golflabdával a kezében kell edzeni, hogy megtanulja tisztán visszaszerezni a labdát.

„Ha valaki elmegy melletted, meg akarod ragadni a mezét, de apám ezt nem akarta, mert szabálytalan” – magyarázta a játékos. „Azt akarta, hogy ezt nem tanuljam el. Szóval, igen, minden játékos kezébe adott volna golflabdákat. Így, nem foghatod meg senkinek a mezét. Őrült dolgokat csinált – nem akarom elmondani az összeset!”