Nyitókép: Kisvárda FC/Facebook

A Kisvárdát is elérte a már két klubnál pusztító fertőzés

Infostart
2023. augusztus 9. 11:07
Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a Kisvárda FC centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadioné.

Bő egy hete azon dolgoznak a pályamunkások, hogy megszüntessék a szabad szemmel is érzékelhető, csúnya foltokat, miután az elmúlt napok extrém időjárási körülményei miatt bakteriális fertőzést kapott a kisvárdai stadion gyepszőnyege – olvasható a Kisvárda Master Good és a Várda Labdarúgó Akadémia honlapján, amit a Napi.hu szúrt ki. A klub reményét fejezte ki, hogy augusztus 21-ig sikerül orvosolni a problémát, amikor a bajnokság első hazai mérkőzésén a DVSC-t fogadják.

Vakarcs Ferenc, a várkerti létesítmény üzemeltetésvezetőjének tájékoztatása szerint az extrém időjárási helyzet, a rengeteg csapadék és a nagymértékű UV-sugárzás következtében a pálya bakteriális fertőzést kapott, a kórokozók ami toxikus anyagokat termelnek.

„Szerencse a szerencsétlenségben, hogy

sikerült a baktérium és a toxinanyagok tovább terjedését, valamint a mélytalajba jutását megakadályoznunk.

Többszöri vegyszeres kezeléssel, tápanyag-utánpótlással kezeljük a pályát, a hézagos felületek felülvetését elvégeztük (…), de a változékony időjárás továbbra is azt az arcát mutatja, ami számunkra ebben a harcban nem kedvez” – idézi szavait a kisvardafc.hu.

Külsős növényorvosi szakvélemény szerint a stadion centerpályája ugyanazt a fertőzést kapta el, mint néhány éve a felcsúti Pancho Arénáé és a kispesti Hidegkuti Nándor Stadioné. Azokban a létesítményekben a teljes gyepcserével lehetett csak megoldani a problémát – tette hozzá Vakarcs Ferenc.