Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új edző a Ferencvárosnál - Jön a skandináv módi

Infostart / Kaposi Dávid
2023. augusztus 2. 19:51
Az új szezonban Martin Albertsen vezetőedző dirigálja a Ferencváros női kézilabdacsapatát. A dán szakember több futást vár majd el játékosaitól, és a skandináv stílust szeretné meghonosítani.

"Megtiszteltetés Budapesten dolgozni, ebben a csarnokban" - fogalmazott Magyarországra érkezése után az InfoRádió Hetes című kézilabda-magazinjának Martin Albertsen, a Ferencváros BL-ezüstérmes női kézilabdacsapatának új edzője.

Számára minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy megkezdődhessen a játékosok állapotfelmérése. A várost már most "imádja", az egyik legnagyszerűbb helynek tartja Európában.

A közelgő változtatásokról szólva azt mondta, "nem nagy változások" lesznek, de elvárja a több futást, és megújul a védekezés és a támadás is.

Hogy modernebb lesz-e vagy sem az FTC kézilabdája, arról azt mondta, lehet így hívni, de lehet skandináv stílusnak is.

"A játék több futásra és a csapategységre épül. Jó a játékosállomány, ez már az előző szezon eredményein is látszott, a Ferencváros csapatként érte el a sikereit" - szögezte le. "Próbáljuk megtartani az értékeket, azt szeretnénk, hogy

a csapatjáték domináljon"

- tette hozzá.

Hogy a játékosok hogy fogadták az új módszereket, arról úgy szólt, nyitottsággal találkozott eddig, remek a csapatszellem, a játékosok segítik egymást, hogy minél hamarabb mindenki megtanulja az új "módit".

Martin Albertsen eddig Svájcban dolgozott szövetségi kapitányként, adódik tehát a kérdés: hiányzott-e neki a mindennapi munka, amit egy klubcsapat jelent?

"Igen, határozottan. Svájcban azért az akadémiai rendszerben is dolgoztam, a mindennapjaimat lekötötte a kézilabda. De hogy ilyen atmoszférában, ilyen játékosokkal dolgozhassam, erre vágytam" - húzta alá.

Szerinte egyáltalán nem igényel más megközelítést egy klubcsapat, mint egy válogatott. Személyes célja a mindennapi fejlődés, "és ha ilyen típus vagy, azt a játékosok is érzik, és őket is a javulás vágya vezérli, én így dolgozom".

Érdekesség, hogy a nagy rivális Győrnél is dán edző ült kispadra most Ulrik Kirkely személyében, találkozni is fognak Budapesten. Albertsen "kedves fickónak" tartja őt.

"A pályán természetesen ellenfelek vagyunk, remélem, a következő szezonban mi leszünk a jobbak."

A célok?

  • A BL-ben négy közé jutni,
  • a Magyar Kupát újra megnyerni,
  • a bajnokságban pedig "megelőzni a Győrt",

de ez nem lesz egyszerű Martin Albertsen szerint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kézilabda, a Ferencváros női csapata - Martin Albertsen edző
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást