Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hivatalos: összeállt a Dárdai-kvartett Berlinben

Infostart
2023. július 25. 13:09
Ifjabb Dárdai Pál a Fehérvár FC labdarúgócsapatától visszatér a Hertha BSC-hez, így mostantól a Dárdai családból négyen kapnak szerepet a berlini klubnál.

A Hertha Twitter-oldalán jelentette be, hogy 2026 júniusáig szóló szerződést kötött a német csapatot irányító Dárdai Pál legidősebb fiával. A 24 éves támadó 2011 és 2020 között már volt a berlini klub játékosa, majd 2021 januárjában Székesfehérvárra igazolt.

Ifjabb Dárdai Pál két és fél év alatt 89 tétmérkőzésen 16 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott a fehérváriak színeiben. A berlini születésű futballista pályára lépett a német korosztályos válogatottakban, felnőtt szinten viszont eddig egy mérkőzésen Magyarországot képviselte: 2022 novemberében, a Puskás Arénában Görögország ellen (2–1) debütált Marco Rossi csapatában.

„Régóta figyeltük Palkót és nagyon örülünk, hogy sikerült visszacsábítanunk őt. Egy berlini srácról beszélünk, aki méltő módon tud azonosulni a várossal és a klubbal”

– nyilatkozta Benjamin Weber sportigazgató a klub honlapján.

A keddi bejelentést követően újra négy Dárdai szerepelhet a Herthában, hiszen jelenleg idősebb Dárdai Pál az előző idény végén a német első osztályból kieső klub vezetőedzője, akinek két másik fia, a 21 éves Márton és a 17 esztendős Bence is a berlini együttesben játszik.

A Hertha BSC ezzel sportörténelmi igazolást hajtott végre, mivel a német profi futballban még nem volt példa arra, hogy egy vezetőedző három fiát is egy csapatban irányítsa.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ismét a Herthában futballozhatok majd. Mind futballistaként, mind emberként nagyon sokat fejlődtem Magyarországon. Kisfiúként mentem el innen, és érett játékosként térek most vissza. Az a célom, hogy sok örömet szerezzek ennek a klubnak és különleges szurkolóinak” – fogalmazott ifjabb Dárdai Pál.