Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Világrekordnak számító összegért szerződtetné egy szaúdi klub Kylian Mbappét

Infostart
2023. július 24. 18:11
Fabrizio Romano olasz transzferguru értesülései szerint a szaúdi al-Hilal labdarúgócsapata világrekordot jelentő összeget fizetne a Paris Saint-Germainnek a világbajnok Kylian Mbappéért.

Az olasz újságíró megtudta, hogy az előző szaúdi labdarúgó-bajnokságban bronzérmes klub eddig nem tárgyalt a 24 éves támadóval és képviselőjével sem, mert Kylian Mbappé Európán belül szeretne új csapatot találni magának.

A francia sztár szerződése 2024 nyarán jár le a PSG-nél, és korábban azt nyilatkozta, hogy nem akar hosszabbítani a párizsi csapattal, ugyanakkor a következő szezont még szívesen náluk töltené, amibe azonban nem akar belegyezni Nasszer al-Kelaifi klubelnök.

A vezető egyértelműen jelezte, hogy semmiképp sem hagyják azt, hogy Kylian Mbappé ingyen távozzon.

Az a hír is Kylian Mbappé lehetséges klubváltását vetíti előre, hogy a PSG nem vitte magával a játékost távol-keleti túrájára Japánba, ahol szerdán Cristiano Ronaldo csapatával, az al-Nasszrral játszik a Ligue 1 címvédője.

Fabrizo Romano úgy értesült, hogy

az al-Hilal 300 millió eurót ajánlott a PSG-nek a 70-szeres francia válogatott támadóért.

Ekkora összeget még egyetlen futballistáért sem fizettek. A jelenlegi világrekordot Neymar tartja, aki 2017 nyarán 222 millió euróért igazolt a Barcelonától a PSG-hez.

Hiába azonban az al-Hilal rekordajánlata, Fabrizio Romano szerint a Paris Saint-Germainnél biztosak abban, hogy Kylian Mbappé már megegyezett a Real Madriddal, vagyis a végcél Spanyolország lehet.

Ezen a nyáron eddig olyan világklasszis futballisták igazoltak a szaúdi ligába, mint többek között Karim Benzema, Roberto Firmino, N'Golo Kanté, Kalidou Koulibaly, Szergej Milinkovics-Szavics, Marcelo Brozovic, Rúben Neves vagy Edouard Mendy.