Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Címvédés a Tour de France-on

Infostart / MTI
2023. július 23. 19:59
Jonas Vingegaard címét megvédve diadalmaskodott a 110. Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, amelynek vasárnapi záróetapján a belga Jordi Meeus győzött a Champs-Élysées-n.

A Jumbo-Visma 26 esztendős dán bringása mögött az UAE két kerékpárosa zárt a dobogón: az ugyancsak kétszeres győztes szlovén Tadej Pogacar a legjobb fiatalt illető fehér trikót érdemelte ki, míg a brit Adam Yates a harmadik helyet szerezte meg ikertestvérét, Simont megelőzve.

A pontverseny zöld trikóját a belga Jasper Philipsen, a hegyi pontverseny első helyezettjét illető pöttyös trikót az olasz Giulio Ciccone érdemelte ki.

Párizs, 2023. július 23. A mezőny a Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 21., Saint-Quentin-en-Yvelines és Párizs közötti 115 kilométeres szakaszának végén, a párizsi Champs-Élysées sugárúton 2023. július 23-án. MTI/AP/Daniel Cole

Az utolsó szakasz szokás szerint Párizs szívében, a Champs-Élysées kockakövein ért véget, és bár rengeteg támadás érkezett a körözés során, végül ismét mezőnyhajrá döntött. A sprint után a zöld trikós Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen, Jordi Meeus és Mads Pedersen között csak a célfotó tudott dönteni - számol be az Eurosport.