Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szoboszlai Dominik üzent Liverpoolból a magyar szurkolóknak

Infostart
2023. július 3. 10:58
Szoboszlai Dominik immár a Liverpool FC játékosaként kezdte a hetet. Üzent a magyar szurkolóknak.

A magyar válogatott csaapatkapitánya 2028 júniusáig kötött szerződést a Liverpoollal. Várhatóan már ebben a hónapban bemutatkozik új alakulatában.

Hetvenmillió eurós vételára több mint a háromszorosa annak, amelyet eddig bármikor „egyben” magyar játékosért kifizettek, az eddigi rekordot is ő tartotta Lipcsébe szerződésekor 20 millió eurót adott érte az RB Leipzig.

A hetvenmillió euró a negyedik legmagasabb összeg, amelyet valaha a Liverpool kifizetett egy futballistáért, Virgil van Dijk, Alisson Becker és Darwin Nunez előzi meg.

Szoboszlai Dominik ezzel az átigazolási díjjal az RB Leipzig rekordere is lett, megelőzve két, ugyancsak Angliába eladott futballistát, Christopher Nkunkut (2023, 60 millió euró, Chelsea) és Naby Keitát (2018, 60 millió euró, Liverpool FC). A rekord azonban hamarosan megdőlhet: Josko Gvardiolt viheti a Manchester City.

A transfermarkt.de adatai szerint a már végbe ment 2023 nyári átigazolások között a maga hetvenmillió eurójával „dobogós” a magyar középpályás, Jude Bellingham (Real Madrid, 103 millió euró) és Kai Havertz (Arsenal, 70 millió euró) előzi meg. A kerekítések nélkül a néemt játékos összege picivel magasabb.

Szoboszlai Dominik a Liverpool öltözőjéből üzent a magyar szurkolóknak, ezt az MLSZ Twitter-oldala tette közzé.