Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Súlyos büntetést kaptak a Puskás Aréna gyepére rohanó szurkolók

Infostart
2023. július 3. 13:49
Egy évig nem mehetnek semmilyen sportrendezvényre, és még fizetniük is kell.

Pénzbüntetésre és sportrendezvénytől eltiltásra ítélte a bíróság azt a két férfit, aki két hónappal ezelőtt, a Puskás Arénában megrendezett Budafok–Zalaegerszeg labdarúgó Magyar Kupa-döntő végén egymás után átmásztak a kordonon és beugrottak a pálya nézőktől elzárt területére.

Egyikük a mérkőzés lefújását megelőző másodpercekben átmászott a lelátót a pályától elválasztó kordonon, majd beugrott a pálya nézőktől elzárt területére – közben a kifeszített molinót is leszakítva –, mert el akarta rúgni a labdát. Röviddel ezután, a mérkőzés lefújásakor a másik szurkoló is átmászott a kordonon és a nézőktől elzárt területre ugrott.

A stadion biztonsági szolgálatának munkatársai mindkét férfit azonnal kivezették a pályáról, és átadták őket a rendőröknek.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amely rendbontás vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért az egyik vádlottat 250 ezer forint pénzbüntetésre, valamint egy év sportrendezvényektől eltiltásra, társát pedig 150 ezer forint pénzbüntetésre, és szintén egy év sportrendezvényektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

Az esetről videót is közzétett az ügyészség: