Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Svéd vagy walesi ellenfél várna a Ferencvárosra a BL második selejtezőkörében

Infostart
2023. június 21. 12:23
A BK Häcken vagy a The New Saints csapatával játszik a Ferencváros, ha feröeri ellenfelén túljutva bejut a labdarúgó BL 2023–2024-es selejtezőinek második fordulójába.

Már kedden eldőlt, hogy a Ferencváros a feröeri KÍ Klaksvik csapatával találkozik a labdarúgó BL 2023–2024-es selejtezőinek első fordulójában. Szerdán Nyonban kisorsolták a következő kört is.

A Ferencváros esetében nyilvánvalóan két lehetőség van. Az egyik, hogy túljut a KÍ gárdáján, ebben az esetben marad a BL-ben. A selejtező második fordulójának első mérkőzéseit július 25-én és 26-án, visszavágóit egy héttel később, augusztus 1-jén és 2-án tartják.

A másik út, hogy kiesve a BL-sorozatból átkerül a Konferencia-liga második fordulójába.

Először a BL-utat sorsolták. Az első csoportban a Ferencváros nem volt érintett, a második csoportba került – ennek a későbbiekre nézve nincs jelentősége.

A Ferencváros vagy a svéd BK Häckennel vagy a walesi The New Saintsszel játszik a második selejtezőkörben, ha kiejti feröeri ellenfelét.

Ha a zöld-fehérek nem jutnának túl a KÍ-n, akkor a Shamrock Roverssel, vagy a BL-selejtezőből felkerülő gárdával találkoznak a Konferencia-ligába átkerülve, értelemszerűen annak a párosításnak a vesztesével.