Nyitókép: MVLSZ/Kovács Anikó

Bíró Attila keretet hirdetett, tizenhatan szállnak repülőre

Infostart
2023. június 12. 11:24
Bíró Attila az olaszok elleni mérkőzés után ismertette annak a 16 játékosnak a névsorát, aki részt vesz a „Nagy Utazáson”; az olasz–kanadai–amerikai túra csúcspontja a világkupa szuperdöntő június 23-25-én, ezt követően lesz meg a vb-csapat.

A magyar csapat azt követően, hogy vasárnap 12–7-re nyert az olaszok ellen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, Anzióban folytatja felkészülését, csütörtökön játszik „visszavágót” riválisával.

A szövetségi kapitány ezután egy játékostól búcsúzik el és Kanadába utazik a válogatottal, amely június 21-ig készül ott, majd az Egyesült Államok felé veszi az irányt, ahol június 23-25-én a világkupa Long Beach-i fináléjában lesz érdekelt.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita államvizsgája miatt nem tart Kanadába a kerettel, azonban a világkupára már csatlakozik társaihoz.

A magyar női vízilabda-válogatott tizenhat fős kerete

Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Leimeter Dóra, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda