Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Levágták a hálót Hamburgban, de a 99. percben gólt rúgott a rivális

Infostart
2023. május 30. 19:47
A német bajnokság másodosztályában olyan dráma történt, amire eddig talán még soha nem volt példa.

Az utolsó fordulóig ment a verseny a biztos feljutást érő helyekért a Bundesliga 2-ben, és úgy nézett ki, hogy a Hamburgnak a Sandhausen elleni idegenbeli 1-0-s győzelemmel ez össze is jön, öt év után visszatér az élvonalba – számolt be a BBC tudósítása alapján a 444.hu.

A szurkolók annyira biztosra vették a dolgot, hogy a lefújás után azonnal elözönlötték a pályát, pláne, hogy a rivális Heidenheim ekkor még 2-1-es hátrányban volt. Ám ekkor szó szerint drámai forduatot vettek az események. A Heidenheim ugyanis valószínűtlen hajrába kezdett a Regenbsurg vendégeként: előbb a 93. percben egyenlített,

majd a 99. percben a győztes gólt is megszerezte,

és a 3-2-es győzelem azt jelentette, hogy elütötte a Hamburgot az automatikusan feljutást érő helytől. Miközben a Hamburg mámoros szurkolói még vadul a kaput bontogatták, hogy hazavigyenek valamilyen szuvenírt, addig mások már a fejüket fogva hitetlenkedtek.

A Hamburgnak még így sem úszott el végleg a feljutás, mert a Stuttgarttal osztályozót játszhat, de lényegesen nehezebb dolga lesz. A Heidenheim 2014 óta szerepelt a másodosztályban, és a klub történetében először jutott fel az élvonalba.