Nyitókép: Jose Luis Contreras/DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Rodrygo duplája hozta a Real Madrid harmadik trófeáját az idényben

Infostart
2023. május 7. 09:31
Real Madrid 2014 óta először nyerte meg a spanyol Király-kupát, s ezzel – az UEFA Szuperkupa és a klubvilágbajnoki cím után – harmadik trófeáját szerezte meg a mostani idényben. Még egyet nyerhet: a Bajnokok Ligáját.

A sevillai La Cartujában körülbelül huszonötezer néző buzdította a története mindössze második kupadöntőjét játszó Osasunát. Hamar csökkent a lelkesedés, mert az ezúttal a kezdő tizenegyben szereplő Rodrygo a 106. másodpercben megszerezte a vezetést a Real Madridnak. Tizenhét éve nem született ilyen gyorsan gól a kupadöntőben.

A pamplonai csapat a második félidő 13. percében Lucas Torro révén kiegyenlített, akkor újra feléledtek a 107 éves történetének első nagy trófeájáért küzdő „Piroskák” (Los Rojillos) reményei. Ám a 70. percben Rodrygo a kapuba küldte a Toni Kroos lövése után egy védőről eléje kerülő labdát.

Az Osasuna nem játszott alárendelt szerepet (többször lőtt kapura, mint ellenfele), de a fővárosi csapat sokkal pontosabb volt a befejezéseknél.

A Real Madrid története során huszadik alkalommal nyerte el az országos kupasorozat trófeáját. A mérkőzés legjobbjának Rodrygót választották. Negyvenhárom éve nem szerzett Real Madrid-játékos két gólt az országos kupa döntőjében. (Akkor Juanito, a Castilla ellen.)

Eduardo Camavinga a 2021 nyári érkezése óta immár minden lehetséges klubtrófeát megszerzett a Madriddal, hatfélét. Carlo Ancelottinak ez a második Király-kupa-győzelme, egyben a tizedik serleg, amit a Real Madriddal megnyert. Elődei közül utoljára Luis Molowny nyerte meg ez a trófeát kétszer, 1974-ben és 1982-ben.

Karim Benzema a huszonnegyedik címét szerezte a Madriddal, speciel Király-kupa-győztes harmadszor lett. A hatféle nagy trófeából, amit nyert a klubbal (bajnoki cím, Király-kupa, spanyol szuperkupa, BL, UEFA Szuperkupa, klubvilágbajnokság) mind-mind begyűjtött legalább hármat. (Azok a források, amelyek szerint már eggyel több címe van, s már szombat este utolérte a klub örökranglistájának élén Marcelót, beszámolják a 2019–2020-as spanyol szuperkupát is. Benzema azonban nem játszott abban a sorozatban.)