Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

A Manchester City erődemonstrációt tartott az Arsenal ellen

Infostart
2023. április 26. 23:23
Óriási lépést tett a Manchester City a bajnoki cím megnyerése felé, miután lenyűgöző teljesítménnyel 4-1-re megverte legnagyobb riválisát, az Arsenalt az Etihad Stadionban a Premier League legfontosabb szerdai bajnokiján. A mezőny legjobbja Kevin De Bruyne volt.

„A Manchester City mesterkurzust tartott a Premier League-ben vezető Arsenal legyőzésével, és hatalmas lélektani csapást mért riválisára az Etihad Stadionban vívott bajnoki mérkőzésen” – értékelte a BBC a mérkőzést.

A City már a hetedik percben vezetett, Erling Haaland előkészítése után a belga játékmester szerzett gólt. Az első félidő hajrájában a középhátvéd John Stones növelte az előnyt, De Bruyne akkor éppen előkészített.

Hiába reménykedtek abban az Arsenal hívei, hogy a fordulás fordulatot hoz, az 54. percben De Bruyne újabb gólt szerzett, megint csak Haaland labdájából. A 3-0-s előnyt előrevetítette a City sima győzelmét, a képen még Holding becsületgólja sem változtatott sokat.

Sőt, a hosszabbításban Phil Foden passzából Erling Haaland is megszerezte a maga gólját, kialakult a 4-1-es végeredmény. A norvég csatárnak ez volt a 49. gólja első angliai idényében.

A tabellán még mindig az Arsenal vezet, de előnye már csak két pont, s a City két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A sorsolás ismeretében állítható, immár óriási meglepetést jelentene, ha Pep Guardiola együttese nem védené meg a címét.

A Premier Lerague szerdai eredményei: Manchester City–Arsenal 4-1, Chelsea–Brentford 0-2, West Ham United–Liverpool 1-2, Nottingham–Brighton 3-1.