Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A MOB igyekszik segíteni a súlyemelőknek

Infostart / MTI
2023. április 15. 19:30
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vizsgálja a sportszakmai lehetőségeket, amelyek révén még hatékonyabban dolgozhatnak a magyar súlyemelők és edzőik.

A hazai ötkarikás testület képviseletében Fábián László főtitkár beszélt erről a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szombati, éves rendes közgyűlésén beszélt, elsősorban a tatai edzőtábor eddiginél intenzívebb igénybe vételét említve a legjobbak számára szóba jövő támogatásként.

Fábián László dicsérte a sportági utánpótlás tavalyi eredményeit, benne a nemzetközi sikereket, és úgy vélekedett, hogy viszonylag szerény körülmények között jó és hatékony munkát végez a szövetség.

Dobos Imre, az MSSZ elnöke írásos beszámolójának a közgyűlés előtt elhangzott szóbeli kiegészítésében örömmel nyugtázta a MOB segítőkészségét, és a lehetőséget, hogy a súlyemelők a legjobb körülmények között készülhetnek a tatai edzőtáborban. A nemzetközileg is számottevő versenyzők közül például a párizsi olimpiát is megcélzó

Nagy Péter folyamatos edzési lehetőséggel számolhat Tatán,

és az ötkarikás kvalifikáció szempontjából figyelembe vett női súlyemelők - az egyformán korosztályos Európa-bajnok Boros Viktória és Mitykó Veronika - is időszakonként bevonulhatnak a táborba.

Az MSSZ első embere kiemelte, hogy az említettek és a férfi utánpótlás egyik legnagyobb ígérete, Fekécs Szilárd - akik egyformán indulnak az e hét végén rajtoló jereváni Európa-bajnokságon - a tavalyi felnőtt világranglistán is előkelő helyen voltak súlycsoportjukban.

Dobos Imre hangsúlyozta azt is, hogy míg sok szövetség kevesebbet kap, mint korábban, az MSSZ erre az évre megőrizte állami támogatásának szintjét.