Nyitókép: Facebook/ UVSE - Vízilabda

Benczur Márton: az elvégzett munkából lesz az önbizalom

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. március 30. 16:12
Az UVSE nyerte a női vízilabda EuroKupát. Az újpesti együttes egy gólos hazai veresége után a döntő visszavágóján 13-9-re győzött a bajnoki listavezető Ferencváros ellen a Népligetben.

"Későn értünk haza, mindenki egy kicsit összekapta magát" – mondta az InfoRádióban Benczur Márton, az UVSE női vízilabdacsapatának vezetőedzője. Módjával, de az EuroKupa után az UVSE női vízilabdacsapata megünnepelte a győzelmet.

A vízilabdacsapat ötször egymás után kapott ki a Ferencvárostól, de a hatodik meccsen győzelmet aratott. "Nem szeretném a másik öt meccset semmilyen szinten lejjebb sorolni, mint a tegnapit. Nekem mindegyik nagyon fontos volt, mindegyiken nyerni akartunk" – mondta Benczur Márton.

A vezetőedző szerint fokozatosan jött meg a játékosokban a hit a győzelemhez, "de ez összetettebb annál, mint hogy elhiszem, hogy tudok nyerni". Rengeteg fizikai munka volt benne, a kupadöntőtől kezdve edzettek. A szakmai stábbal is úgy alakították ki a munkát, hogy muszáj erősödniük, plusz izmokat felpakolni. Rengeteget úsztak, sok taktikai kérdés volt.

Igyekeztek mindent megtenni, mert "abból lehet önbizalmat meríteni, ami munkát megcsinál a játékos".

Ennek az összessége adta ki a tegnapi sikert.

"Talán nem tartanak most kivételesen elfogultnak, ha azt mondom, hogy rengeteget fejlődtek a játékosok" – mondta az edző. Abban is fejlődtek, hogy miként játszanak együtt csapatként, amit az egyének tesznek össze. A játékosok tehát minden téren nagyon-nagyon sokat fejlődtek Benczur Márton, az UVSE női vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Benczúr Márton: nem elfogultság kijelenteni, hogy rengeteget fejlődött az UVSE női vízilabdacsapata
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást