Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

BL-sorsolás: a Manchester City és a Bayern találkozik

Infostart
2023. március 17. 12:00
Nyonbank kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének további tavaszi menetrendjét. A Bayern és a Manchester City egymással játszik. Azonos ágra került a három olasz.

A Bajnokok Ligájában az elődöntőket április 11-12-én és 18-19-én, az elődöntőket pedig május 9-10-én és 16-17-én rendezik. A döntő napja június 10., a helyszín Isztambul. A sorozat ebben a szakaszában már nincs kiemelés, összekerülhetnek az azonos nemzetbeliek és az ősszel azonos csoportban szerepeltek is.

Pedro Pinto, az UEFA képviseletében felvezette a sorsolást, visszatekintve a nyolcaddöntőre. Külön kiemelte az RB Leipzig ellen öt gólt szerző Erling Haalandot, s megjegyezte, hogy egyetlen csapat akad, amelyik korábban még soha nem szerepelt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, mégpedig a Napoli.

Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkárhelyettese, minden európai futballsorsolás örökös ceremóniamestere ismertette a vonatkozó szabályokat, majd Pedro Pinto beszólította Hamit Altintopot, a döntő nagykövetét, korábbi török válogatott játékost, aki korábban a Bayern Münchennel BL-döntőt játszott, s egyébként volt Puskás-díjas is.

Ő húzta ki a párokat, mégpedig az Ajax és a Barcelona korábbi holland csillagával, Patrick Kluiverttel.

Negyeddöntők:

  • Real Madrid–Chelsea
  • SL Benfica–Internazionale
  • Manchester City–Bayern München
  • AC Milan–Napoli

Az elődöntők

  • AC Milan–Napoli // SL Benfica–Internazionale
  • Real Madrid–Chelsea // Manchester City–Bayern München