Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Meglepő jelöltet találtak a brazilok a szövetségi kapitányi posztra

Infostart
2023. március 15. 17:23
A Bild és a Sport Bild értesülése szerint Joachim Löw, aki 2014-ben világbajnoki címet nyert a német válogatottal Brazíliában, fontolgatja, hogy visszatér a dél-amerikai országba – immár, mint az aranyzöld mezesek szövetségi kapitánya!

Tite, a korábbi kapitány a katari világbajnokság után lemondott posztjáról, azóta – ideiglenes megbízatással – Ramon Menezes vezeti a nemzeti csapatot. A CBF azonban külföldi szakembert szeretne, hosszabb távra. (Korábban mindössze egyszer, 1925-ben dirigálta a csapatot külföldi, Ramón Platero.)

A 63 éves Löw nem zárkózott el a felkéréstől, még az sem zavarja, hogy sorsa részben Carlo Ancelottitól függ. A CBF ugyanis elsősorban az olasz edzőt akarja megnyerni kapitánynak, de őt 2024-ig szerződés köti a Real Madridhoz, amit – mint mondta – ha csak el nem küldik, szeretne kitölteni.

Más kérdés, hogy az ő sorsa pedig leginkább a tavaszi BL-szerepléstől függ. (A legjobb nyolc közé jutásra jó esélye van csapatának, hiszen szerda este otthon, 5-2-ről kezd a Liverpool ellen. Ugyanakkor a negyeddöntő elérése még nem jelent önmagában jó szereplést a címvédő számára.)

A német lapok szerint ha a Madrid váltani fog az edzői poszton, az első számú utódjelölt Thomas Tuchel. De más források szerint nem zárható ki Raúl vagy a csütörtökön a Ferencváros ellen Budapesten meccselő Xabi Alonso, illetve akár Mauricio Pochettino szerződtetése sem.

Ami a brazilok ügyét illeti, Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke áprilisban Európába utazik majd, hogy tárgyaljon a lehetséges jelöltekkel.