Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagyon nehéz helyzetbe került a címvédő Sopron

Infostart
2023. március 14. 05:00
Ma elrajtol a női kosárlabda Euroliga 2023-as rájátszása. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben a címvédő Sopron Basket a Fenerbahce gárdájával találkozik. Megismétlődik a tavalyi finálé párosítása.

A pályaelőny a török gárdánál van, így az első és szükség esetén a sorsdöntő harmadik mérkőzés házigazdája lesz a Fener - írja a wbasket.hu.

A párharcról a szakportál a játékosként hétszeres magyar bajnok Károlyi Andreát kérdezte. A játékoslegenda arról beszélt, hogy az összehasonlító statisztikában óriási különbségek mutatkoznak a Fenerbahce és a Sopron között a törökök javára.

Szomorú aktualitást ad a találkozóknak, hogy Törökországban a tragikus földrengés miatt csak március 3-án indult újra a bajnokság. A válogatott szünet után addig mindössze két Euroliga csoportmeccset játszott a csapatuk. Más kérdés, hogy "a Fenernél jelenleg a kizökkenésnek komoly jele nincs".

A két csapat 25 alkalommal játszott egymás ellen az Euroligában, abból hetet nyert meg a Sopron. Igaz, az egyik a tavalyi döntő volt, két másik siker pedig a 2018-as negyeddöntő párharcból van, ami szinte napra pontosan öt éve ilyenkor ért véget.”