Nyitókép: Lars Baron/Getty Images

Az RB Leipzig döntetlennel utazhat Manchesterbe

Infostart
2023. február 22. 21:00
Az Internazionale egygólos előnyt szerzett a Porto ellen, az RB Leipzig és a Manchester City nem bírt egymással (1-1) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az első mérkőzések zárónapján. A visszavágókat március 14-én játsszák.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, alább ezt olvashatják.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 0-0: Romelu Lukaku a kispadon kezd a milánói fekete-kékeknél. A kezdő csapatok. Internazionale: A. Onana - Skriniar, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco - Dzeko, Lautaro Martinez. FC Porto: Diogo Costa - Joao Mario, Pepe, Marcano, Zaidu - Uribe, Grujics, Otavio, Galeno - Taremi, Pepê.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-0: Mind a két magyar mezőnyjátékos kezd a lipcseieknél, Gulácsi Péter továbbra is sérült. RB Leipzig: Blaswich - Klostermann, Orbán, Gvardiol, Halstenberg - Laimer, X. Schlager, Szoboszlai, Forsberg, Werner - André Silva. Manchester City: Ederson - Walker, Akanji, Rúben Dias, Aké - Rodrigo, Bernardo Silva, Mahrez, Gündogan, Grealish - Haaland.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 0-0: Eseményszegény játékkal telt el az első tíz perc a San Siróban.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-0: Az első tíz percben 73 százalékban birtokolták a labdát az angolok, helyzet nélkül.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 0-0: Lautaro Martinez jó helyzetből, tisztán fejelhetett, de nem találta el a kaput.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-0: Jack Grealish kapuközeli szabadrúgást harcolt ki. Kevin de Bruyne hiányzik, így Mahrez lőtt, bele a sorfalba.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-1: Schlager elpasszolta a labdát a saját térfelén, ebből indult a gyois manchesteri akció. Grealish, Gündogan közreműködésével, Mahrezt hozta helyzetbe, aki 12 méterről a bal sarokba lőtt.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-1: Újabb vendéghelyzet! Rodri fejese elment keresztül, az ötösön belül a kapu előtt, a másik oldalon Haaland nem érte el a labdát.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-1: Grealish a tizenhatos vonalának környékéről alig lőtte a kapu fölé a labdát.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 0-0:Nagy portói helyzet maradt ki, előbb Grujics, majd Galeno is bevehette volna az Inter kapuját.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-1: A félidő utolsó lövése hozta a Leipzig első kapura tartó lövését. Éderson védett.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-1: A 48. percben Szoboszlai labdavesztése után helyzetbe került a City, de a lövés lepattant.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-1: Az 54. percben Szoboszlai tiszta lövőhelyzetet teremtett Henrichsnek, de a cserecsatára kapu mellé lőtt. Egy perccel később Éderson merész kivetődéssel mentett Forsberg elől.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 0-0: A portugálok egymás után háromszor is gólhelyzetbe kerültek, de maradt az eredmény.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 0-1: André Silva gólhelyzetbe került a balszélső helyén, az ötös közelében, Éderson belevetődött a labda útjába.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 1-1: Szoboszlai nagy lövését Éderson látványos mozdulattal szögletre ütötte. A következő akcióból a szélről bejövő labdát Josko Gvardiol – csapattársát, Willi Orbánt megelőzve – közelről a kapuba fejelte.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 0-0: Otávio kiállítása miatt emberhátrányba került a Porto.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 1-1: Érdekes, mintha a szerzett gól az RB Leipzig lendületetét törte volna meg.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 1-0: Romelu Lukaku góljával vezet az Inter.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 1-1: Kezezés miatt büntetőt reklamáltak az angolok az utolsó pillanatokban, de nem kaptak.

INTERNAZIONALE–FC PORTO 1-0: Vége a mérkőzésnek.

RB LEIPZIG–MANCHESTER CITY 1-1: Vége a mérkőzésnek.