Nyitókép: Stuart Franklin/Getty Images

A Chelsea kihagyta a helyzeteit, a Dortmund nyert

Infostart
2023. február 15. 21:00
A német csapatok közül a Bayern után a Borussia Dortmund is egygólos előnyt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, A nap másik mérkőzésén a Benfica 2-0-ra győzött az FC Bruges vendégeként.

A két mérkőzést élőben követtük, ezt a cikk második felében visszaolvashatja.

A német és az angol csapat annak ellenére kifejezetten élvezetes első félidőt produkált, hogy gól nem született, sőt még kaput eltaláló lövés sem volt a szünetig. A vezetéshez a londoniak jártak közelebb, ugyanis előbb Thiago Silva kézzel talált a kapuba, majd Joao Felix lövése a keresztlécen csattant.

A térfélcserét követően a Chelsea nyomás alá helyezte a dortmundi kaput. Ennek ellenére egy szöglet után a hazai csapat Karim Adeyemi nagyszerű egyéni teljesítményével végigvezetett egy kontrát, melynek végén a német válogatott támadó a kapus mellett is elvitte a labdát, majd az üres kapuba helyezett. A Chelsea hiába támadott többet a hátralévő időben, nem tudott egyenlíteni, egy ízben Emre Can a gólvonalról mentett. A sárga-feketék 2023-ban eddig mind a hét összecsapásukat megnyerték.

A másik szerdai párharcban a Benfica még jobb helyzetbe került, mint a Borussia Dortmund, mivel idegenben aratott kétgólos sikert a Club Brugge felett, amely már azzal történelmet írt, hogy fennállása során először bejutott a kieséses szakaszba a BL-ben. Joao Mario 11-esével szereztek vezetést a portugálok a második félidő elején, a hajrában pedig David Neres volt eredményes. A belgák immár nyolc találkozó óta nyeretlenek hazai pályán.

A visszavágókat március 7-én rendezik.

Az élő tudósítás

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: A rákkal diagnosztizált, ősszel kemoterápiás kjezeléseken is átesett Sebastien Haller bemutatkozik a BL-ben is a sárga-feketéknél. Az előző idényben, még az Ajax tagjaként a sorozat egyik leggólerősebb játékosa volt. A Chelsea-ben három téli szerzemény is kezd, Joao Felix, Mudrik és Enzo Fernandez.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-0: A Benfica elveszítette a télen Enzo Fernandest, de így is esélyese a belga bajnok elleni párharcnak.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: A Chelsea elsősorban kontrákra épít, Joao Felix és Mudrik gyorsaságára alapozva.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Maradt a gól nélküli állás, pedig a németek kapujába került a labda Reece James szabadrúgása után. A labdát ugyanis Thiago Silva kézzel juttatta a hálóba. A brazil csapatkapitány sárga lapot kapott érte.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Meglehetősen alacsony hőfokú, kevésbé udvariasan unalmas játékkal telt az első félidő első 25 perce. Akkor Adeyemi lövőhelyzetbe került, de Thiago Silva blokkolta. Ez vfolt a németeket eddigi legjobb lehetősége.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-0: Belgiumban intenzívebb a tempó, de nincs még gól.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Zijes előkészítése után Joao Felix 13 méterről lőhetett, de elcsavarta a labdát a bal felső sarok mellett és fölött. Nagy helyzet volt.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: A dortmundi válasz, Adeyemi a tizenhatoson kívülről lőtt, alig a kapu fölé.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Kai Havertz passzából Joao Felix helyzetbe került, de a lécre emelte a labdát.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-1: Az 51. percben a portugálok Joao Mario tizenegyesgóljával előnybe kerültek.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 1-0: Noha a második félidőben eddig a Chelsea játszott jobban, a németek vezetnek. A Kékek szögletéből kontrát indított Adeyemi, hatvan métert vezette a labdát, elvitte Enzo Fernandez és Kepa kapus mellett is a labdát, majd a hálóba gurított.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 1-0: Minden helyzetét kihagyja a Chelsea. Kalidou Koulibaly lövése után Kobel kapus testén lelassult a labda, így Emre Can a gólvonalról ki tudta kanalazni.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-2: Neres nagy valószínűséggel eldöntötte a továbbjutást, soknak tűnik a kétgólos előny a lisszaboni mérkőzésre.

Végeredmények:

Borussia Dortmund–Chelsea 1-0

FC Bruges–SL Benfica 0-2