Nyitókép: Augustas Cetkauskas/Getty Images

A gyönyörű magyar sportolóra profi sztárság vár Amerikában

Infostart
2023. február 13. 14:43
A 9. helyre sorolta a magyar Juhász Dorkát az ESPN a női kosárlabda amerikai kiválasztója előtt.

A WNBA draftjának 9. kiválasztottja lehet Juhász Dorka. A jelenleg legjobb amerikai egyetemi csapatban játszó volt pécsi kosárlabdázó pazar szezont fut, és a bajnokesélyes UCONN legjobbjai közé tartozik.

Az ilyen ügyekben mindig pontos információval rendelkező ESPN szerint a Seattle Storm foglalja majd le a játékjogát. A tévétársaság oldala emlékeztet arra, hogy a magyar kosárlabdázó dupla-duplát átlagol a szezonban. Ez azt jelenti, hogy mérkőzésenként 10 pontnál többet ér el miközben 10-nél több lepattanót is szerez.

Ha valóban így történik majd, akkor szinte biztos, hogy Juhász Dorka nem lesz a magyar válogatott tagja az Európa-bajnokságon, hiszen a WNBA-felkészülés, majd szezon májusban kezdődik. A magyar magasbedobót a világsztár, de távozó Breanna Stewart helyére szerződtetheti a Storm.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, a magyar női válogatott Románia legyőzésével kijutott az idei Európa-bajnokságra. A szövetségi kapitány, Székely Norbert az M4 Sporton arról beszélt a siker után, hogy "le kell vonni a tanulságokat, és úgy odamenni az Európa-bajnokságra, hogy ennél sokkal több önbizalmunk van".