Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Alexander Hassenstein

Willi Orbán a kórházból jelentkezett, túl van a beavatkozáson

Infostart
2023. február 8. 17:24
A magyar labdarúgó-válogatott védője őssejt-adományozás miatt kényszerül tíznapos kihagyásra, így nem lesz ott az RB Leipzigben az Union Berlin elleni rangadón sem.

Őssejtdonor lett Willi Orbán. A lipcseiek csapatkapitánya 2017 óta tagja egy őssejt-adományozással foglalkozó szervezetnek, most pedig szükségessé vált a közreműködése, ezért szombat óta injekciókat kapott, és szerdán Drezdában elvégezték a beavatkozást is.

Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik harmincéves csapattársára ezután tíz nap pihenő vár, így kihagyja az Union Berlin elleni szombati rangadót.

Willi Orbán a klub honlapjának elmondta, meglepődött, amikor kiderült, hogy segíteni tud egy leukémiás betegen. "Egy pillanatra sem haboztam, azonnal azt kértem, hogy végezzék el a beavatkozást, amilyen gyorsan csak lehet. Egy kis erőfeszítéssel esélyem van megmenteni egy másik ember életét" – mondta, és hozzátette, így kihagyja az Union elleni meccset, de ilyenkor minden ambíciója dacára a sport másodlagos fontosságú lesz.

kis erőfeszítéssel megmenthet egy emberéletet, így számára ebben az esetben az Union Berlin elleni mérkőzés csak másodlagos,

ugyanakkor mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen társaihoz.