Nyitókép: Ricardo Moreira/Getty Images

Két magyar a leggólerősebb futballisták között

Infostart / MTI
2023. január 2. 14:10
Két magyar válogatott futballista is felfért a világ legeredményesebb játékosainak 2022-es listájára, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS készített el a száz legerősebb nemzeti bajnokság gólszerzőit rangsorolva.

A lajstrom élére Germán Cano, a brazil Fluminense argentin légiósa került 33 találattal, megelőzve a Paris Saint-Germainben 32-szer eredményes francia Kylian Mbappét, továbbá egy másik argentint, a mexikói Pachuca együttesét erősítő Nicolás Ibánezt, aki 31 bajnoki gólt ért el tavaly.

Ádám Martin a Paks színeiben, majd új csapatában, a dél-koreai Ulszanban együttesen szerzett 25 góljával a ranglista 16. helyét foglalja el, míg az Egyesült Államok bajnokságában, a Philadelphia Unionban játszó Gazdag Dániel 24 találatával a 22.

Az elmúlt esztendő abszolút legeredményesebbje Boris Kopitovic volt 35 góljával, csakhogy klubcsapata, a Tampines Rovers a szingapúri bajnokságban szerepel, ez viszont nem került be a top 100-ba az IFFHS-nél, így a montenegrói futballistát nem rangsorolták.

Az élvonalbeli bajnokságok legjobb gólszerzői 2022-ben:

  1. Germán Cano (argentin), Fluminense, 33 gól
  2. Kylian Mbappé (francia), Paris Saint-Germain, 32
  3. Nicolás Ibánez (argentin), Pachuca, 31
  4. Erling Haaland (norvég), Borussia Dortmund és Manchester City 30
  5. Robert Lewandowski (lengyel), Bayern München és Barcelona 29