Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Neymar színészkedett, ezért kiállították, de Kylian Mbappé szállította a győzelmet

Infostart
2022. december 29. 12:29
Könnyűnek ígérkező, mégis nehézzé váló mérkőzést nyert meg a Paris Saint-Germain a francia labdarúgó-bajnokságban kieső helyen álló Racing Strasbourg ellen.

Lionel Messi még pihen, de Kylian Mbappé már a kezdő csapatban kapott helyet, kezdett Neymar és Marquinhos is. A marokkói Asraf Hakimi csereként szállt be.

A PSG a brazil védő góljával vezetést szerzett, de a második félidőben Marquinhosról a saját kapujába pattant a labda – 2019 óta nem fordult elő a PSG-nél, hogy egy játékos gólt és öngólt is jegyezzen. Akkor is brazil volt az „elkövető”, Daniel Alves.

Döntetlennél a párizsiak még nagyobb rohamokat indítottak, Neymar – aki addig a csapat egyik legjobbja volt – megpróbált színészi teljesítménnyel büntetőhöz jutni. Turpin játékvezető sárga lapot adott neki, s mivel már néhány perccel korábban is kapott egyet a brazil, kiállította.

A győzelmet aztán megint csak Kylian Mbappé szállította, aki a 94. percben kiharcolt egy büntetőt, amit hidegvérrel a kapuba lőtt, beállítva a 2-1-es végeredményt.