Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Sírás és bizalmatlanság - felajánlotta lemondását a magyar sikersportág szövetségi kapitánya

Infostart
2022. december 15. 07:58
A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége foglalkozott annak a vizsgálóbizottságnak a jelentésével, amely Gulyás Michelle és Kállai Ákos, a női válogatott kapitánya közötti helyzet kivizsgálására jött létre.

A Magyar Öttusa Szövetség szerdai elnökségi ülése előtt Kállai Ákos szövetségi kapitány felajánlotta lemondását. Ezt nem fogadták el.

A döntést követően, a sportolói bizottság elnöke, Gyurka Márk Manó a versenyzők képviseletében bizalmatlansági indítványt nyújtott be a szövetség elnökének, hogy vizsgálják felül a döntést. A bizottság ígéretet kapott arra, hogy a beadott dokumentum részletes tartalmi áttekintését követően tud a közeljövőben az elnökség érdemi visszajelzést adni számukra - olvasható a szövetség honlapján.

Az MTI vázolta az ügy előzményeit. Eszerint a júliusi öttusa-világbajnokságon egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes Gulyás Michelle és a női válogatottat irányító Kállai között kialakult helyzet tisztázására augusztus 17-én alakult négytagú testület, amelybe Vörös Zsuzsanna, a MÖSZ általános alelnöke, Vidoven Árpád és Andrási Péter alelnök, valamint Beke Zsuzsa elnökségi tag került be.

Az alexandriai vb után Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője úgy nyilatkozott: a továbbiakban nem hajlandók együtt dolgozni a női válogatott szövetségi kapitányával. A döntésüket azzal indokolta, hogy az elmúlt években Kállai Ákostól nem kaptak támogatást, a klubedzéseiket nem látogatta a szakvezető, Gulyás Michelle pedig az egyik edzőtáborból sírva hívta fel őt azzal, hogy a kapitány olyanokat terjeszt róla, amik nem igazak.