Nyitókép: Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images

Lewandowski súlyos eltiltást kaphat, Pique meg "véglegest"

Infostart
2022. november 9. 13:31
Két piros lapot is begyűjtött a Barcelona Pamplonában, így is nyert az Osasuna ellen, de lengyel csatárára hosszabb pihenő várhat.

Emlékezetesre sikerült Robert Lewandowski utolsó mérkőzése a labdarúgó-világbajnokság miatt tart tartott több mint másfél hónapos szünet előtt: a Barcelona lengyel csatára az Osasuna elleni bajnoki mérkőzés a 11. percben sárga lapot kapott mezhúzásért, majd 20 perccel később szándékosan nekiugrott a pamplonai David Garciának. Gil Manzano játékvezető azonnal felmutatta neki a második sárgát, mehetett (volna) az öltözőbe, de még hosszasan próbálta meggyőzni a bírót arról, hogy nem követett el semmit.

Amikor végül lement a pályáról,

a mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett,

majd a bíróra mutatott, mintha Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt állt volna. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb "a bírói döntés megkérdőjelezésének" nevezte a gesztust, így a lengyel klasszisra hosszabb eltiltás várhat. Ha csak a két sárga lap miatt büntetnék, egy meccsről maradna le – december 31-én az Espanyol elleni katalán derbiről –, ha viszont a levonulás közben mutatványát is figyelembe veszi a fegyelmi bizottság, akkor három vagy négy mérkőzést kell kihagynia, így lemaradna az Atletico Madrid elleni rangadóról, majd a Getafe és a Girona elleni bajnokiról januárban. (Érdekesség, hogy közben a spanyol szuperkupa elődöntőjében és a döntőjében pályára léphetne.)

A 34 éves Lewandowskit előzőleg 2013. február 9-én állították ki, amikor még a Borussia Dortmundot erősítette. Az is érdekesség, hogy Gil Manzanónak van egy sajátos gyűjteménye, mert a Barcelona legendás csatára közül korábban már kiállította Messit, Suarezt és Neymart is.

Talán ez az előélet lehet az oka annak, hogy a visszavonulását bejelentő, szombaton már Camp Nou közönségétől elköszönő, de az Osasuna ellen még a cserék közé jelölt Gerard Pique a szünetben elmondta véleményét a bírónak az addigi teljesítményéről. A publikus részek szerint egy szögletet kért rajta számon. és azt azt mondta:

"Te vagy az a bíró, aki a leginkább hülyének néz minket!"

A többi nehezen idézhető rész meghallgatása után Gil Manzano piros lapot adott neki is. Pique így várhatóan hatmeccses eltiltással köszön el a profi futballtól.

A mérkőzést végül 1-0-s hátrányból tíz emberrel megfordította végül a Barcelona, és biztosan a La Liga első helyén tölti a vb-szünetet.