Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Georgios Kefalas

Eltiltva! - Forr a levegő Szalai Ádám körül a Baselnál

Infostart
2022. október 20. 12:22
Várhatóan nem is lép többet pályára a csapatban. A döntés a magyar válogatott csatárának menedzserét is meglepte.

A magyar válogatottól szeptemberben visszavonuló Szalai Ádám jelenleg egyéni edzéseket végez Bjorn Rekelhof erőnléti edző vezetésével – írja a svájci Blick, amit az m4sport.hu szemlézett.

Mint olvasható, Szalai Ádám helyzete a szezon kezdete óta nem könnyű a Baselben, az első meccseken még kapott lehetőséget, szeptember közepe óta viszont a kispadra szorult, a Basel legutóbbi három mérkőzésén pedig a keretbe sem került be. A mellőzés pontos okai nem ismertek.

A játékos ügynöke, Oliver Fischer a Blicknek nyilatkozva azt mondta, meglepte a Basel döntése, miszerint Szalai Ádám nem látogathatja az edzéseket, de abban bízik, hogy visszavonják ezt a szerinte „érthetetlen és elfogadhatatlan eljárást”.

„Szalai Ádám királyként hagyta el a magyar válogatottat, Baselben azonban csak egy koldus” – vázolta a helyzetet a Blick cikkének szerzője.

Szalai Ádám idén februárban igazolt a Baselhez, remekül kezdett, tavasszal 12 mérkőzésen 4 gólja és 1 gólpassza volt a svájci bajnokságban. A 2022/23-as szezonban 12 mérkőzésen 2 gólt szerzett, de meccsenként átlagban már csak 32 percet kapott, tavasszal ez a szám 64 perc volt.

Azt egyelőre nem tudni, mi a pontos oka a magyar játékos mellőzésének, de Philipp Kaufmann, a klub sportigazgatója már utalt a lehetséges távozására – „tárgyalásban állunk a játékos menedzsmentjével” – idézi egy korábbi megszólalását a svájci lap.

A 34 éves Szalai szerződése 2023 nyarán jár le a Baselnél. Oliver Fischer, az ügynöke cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint júniusban a válogatott után klubkarrierjének is búcsút intene.

„Ádám vissza akar térni a csapat edzéseire és segíteni szeretné a klubot. A médiával ellentétben nem gondol még pályafutása befejezésére” – idézi a Blick a menedzsert.