Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Gulácsi Péter súlyos sérülést szenvedett

Infostart
2022. október 5. 18:53
Gulácsi Péter vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett csapata, az RB Leipzig Bajnokok Ligája-mérkőzésén. A lipcseiek 3-1-re verték a Celticet. A másik találkozón a Salzburg 1-0-ra győzött a zágrábi Dinamo ellen.

RB LEIPZIG–CELTIC 0-0: Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a pályán.

RB LEIPZIG–CELTIC 0-0: Tíz perc telt el, a lipcseiek uralják a mérkőzést, akadt két helyzet is, de még nincs gól.

SALZBURG–DINAMO ZAGREB 0-0: Az első percekben az osztrákok játszottak fölényben.

RB LEIPZIG–CELTIC 0-0: Egy ártalmatlannak látszó szituációban Gulácsi Péter térde megroppant, hordágyon vitték le. Janis Blaswich állt a helyére.

RB LEIPZIG–CELTIC 0-0: Simakan labdájával Nkunku kiugrott, könnyedén a kapuba lőtt, de egy hajszálnyival lesen volt a labda – mármint Simakan labdájának – elrúgása pillanatában.

RB LEIPZIG–CELTIC 0-0: Blaswich két remnek védéssel jelezte, bemelegítés nélkül is képes bravúrokra.

RB LEIPZIG–CELTIC 1-0: Az újabb gólt már nem vette el a VAR Christoph Nkunkutól. Nagyjából annyira volt „onside”, mint amennyire „offside” volt az előző esetnél. Kirobbant, elvitte a labdát Joe Hart mellett és kisodródva ugyan, de pontosan a jobb sarokba lőtt.

RB LEIPZIG–CELTIC 1-0: Feltűnően sok a sérülés, jellemző, hogy hét percet hosszabbított a játékvezető az első játékrész végén.

SALZBURG–DINAMO ZAGREB 0-0: Továbbra sincsen gól. Letelt az első 45 perc.

RB LEIPZIG–CELTIC 1-1: A 47. percben kiegyenlített a Celtic, egy eladott labdára lecsapva indult a kontra, Jota már tiszta helyzetben kapta a labdát, s könnyen lőtt a kapuba.

RB LEIPZIG–CELTIC 1-1: Szoboszlai Dominik helyzetbe került, de közelről a kapufát találta el. Joe Hart már verve volt.

RB LEIPZIG–CELTIC 1-1: Szoboszlai Dominik 18 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a lesen álló Andre Silva, hiába vágta hasra magát, zavarta Hart kilátását. Ez a második gól, amit a VAR elvett az RB Leipzigtől.

RB LEIPZIG–CELTIC 2-1: Egy perccel később Szoboszlai elcsípte Hart rossz kirúgását, rögtön André Silvához passzolt, aki a kapuba lőtt. Ez már érvényes.

SALZBURG–DINAMO ZAGREB 1-0: Okafor büntetőből megszerezte a vezetést az osztrák bajnoknak.

RB LEIPZIG–CELTIC 3-1: Alighanem eldőlt a mérkőzés, André Silva újabb találatával. Nkunku ívelése után Simakan adta a gólpasszt.

SALZBURG–DINAMO ZAGREB 1-0: Vége a mérkőzésnek.

RB LEIPZIG–CELTIC 3-1: Ez a találkozó is véget ért. Az RB Leipzigtől két gólt elvett a VAR, de így is nyert a skótok ellen.